ΑΘΗΝΑ
12:45
|
03.05.2024
Μία φλογερή ομιλία έδωσε ο Μπράιαν Κράνστον, ο πρωταγωνιστής της σειράς «Breaking Bad», σε συγκέντρωση των απεργών ηθοποιών στη Νέα Υόρκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, με μαζικές συγκεντρώσεις και πικετοφορίες στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών , όπου τα σωματεία των απεργών καλλιτεχνών δίνουν έναν τεράστιο συνδικαλιστικό αγώνα για να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός του «Breaking Bad» Μπράιαν Κράνστον έδωσε μια καθηλωτική ομιλία στη συγκέντρωση του σωματείου SAG-AFTRA στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, απαντώντας στον διευθύνοντα σύμβουλο του κολοσσού της Walt Disney, Μπομπ Ίγκερ.

Ο Ίγκερ εξόργισε τα μέλη του συνδικάτου ηθοποιών SAG-AFTRA αυτόν τον μήνα λέγοντας ότι τα αιτήματά τους για σύμβαση εργασίας με υψηλότερους μισθούς και τα όρια που διεκδικούν όσον αφορά τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ήταν «παράλογα».

«Ξέρω, κύριε, ότι κοιτάτε τα πράγματα με διαφορετικό πρίσμα», είπε ο Κράνστον στη φλογερή ομιλία του.

Δεν περιμένουμε να καταλάβετε ποιοι είμαστε, αλλά σας ζητάμε να μας ακούσετε. Και πέρα από αυτό, να μας ακούσετε όταν σας λέμε ότι δεν θα μας αφαιρέσετε τις δουλειές για να τις δώσετε σε ρομπότ.

Δεν θα σας αφήσουμε να αφαιρέσετε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να κερδίζουμε ένα αξιοπρεπές προς το ζην. Και τέλος, και κυρίως, δεν θα σας επιτρέψουμε να μας πάρετε την αξιοπρέπεια μας!

Θα είμαστε ενωμένοι μέχρι το τέλος! Ο θεός να σας έχει καλά, θα κερδίσουμε τη μάχη!»

Οι ηθοποιοί ανησυχούν ότι τα στούντιο του Χόλιγουντ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές τους εικόνες χωρίς άδεια ή να αναπτύξουν ψηφιακούς ηθοποιούς οι οποίοι θα δημιουργηθούν μέσω της τεχνολογίας AI για να πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Τα μέλη του SAG-AFTRA προχώρησαν σε απεργία στις 14 Ιουλίου, προσχωρώντας στις κινητοποιήσεις των σεναριογράφων και συγγραφέων που απεργούν από τις αρχές του Μαΐου, στην πρώτη διπλή στάση εργασίας στο Χόλιγουντ μετά από 63 χρόνια.

Το σωματείο ηθοποιών διεκδικεί να απαιτείται από τα στούντιο να λαμβάνουν τη συγκατάθεση τους για τη χρήση της ψηφιακής εικόνας ενός σταρ, μεταξύ άλλων προστατευτικών μέτρων.

Οι ηθοποιοί επιδιώκουν επίσης υψηλότερες αμοιβές, λέγοντας ότι η άνοδος της διαδικτυακής ροής περιεχομένου έχει περιορίσει τα κέρδη τους.

Μέχρι στιγμής, η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), η οποία διαπραγματεύεται για λογαριασμό της Disney, της Netflix και άλλων εταιρειών, δεν έχει κάνει δεκτά τα αιτήματά τους, ενώ η τελευταία προσφορά που έδωσε στο σωματείο SAG-AFTRA έλαβε αρνητική ανταπόκριση από τους απεργούς ηθοποιούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ: Οι φοιτητές υπερασπίζονται το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ζωή

Και στο Μεξικό ξεσηκώνονται οι φοιτητές για το έγκλημα στη Γάζα

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα