ΑΘΗΝΑ
13:45
|
27.04.2024
Η ρωσική κυβέρνηση αύξησε επίσης τους τελωνειακούς δασμούς από το 12,5% στο 20% για κρασιά που προέρχονται από «μη φιλικές» χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία υιοθετεί νέους εμπορικούς περιορισμούς σε σχέση με τις εισαγωγές που προέρχονται από «μη φιλικές» χώρες, ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Η Μόσχα απαγόρευσε τις εισαγωγές επεξεργασμένων ψαριών και θαλασσινών από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία. Οι περιορισμοί θα «απελευθερώσουν ορισμένες θέσεις της αγοράς για εγχώριους παραγωγούς, οι δυνατότητες των οποίων τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της εγχώριας αγοράς», σημειώνεται στον ιστότοπο του υπουργείου.

Η ρωσική κυβέρνηση αύξησε επίσης τους τελωνειακούς δασμούς από το 12,5% στο 20% για κρασιά που προέρχονται από «μη φιλικές» χώρες. Οι ρωσικές αρχές στοχεύουν στο να προωθήσουν την εγχώρια παραγωγή κρασιού και να ενισχύσουν τις εισαγωγές από «φιλικά» και «ουδέτερα» κράτη, με την ανακοίνωση να αναφέρει συγκεκριμένα τη Χιλή, την Αρμενία και τη Νότια Αφρική.

Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης και για ορισμένα ορισμένα δομικά υλικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, οι περιορισμοί εισήχθησαν ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα