ΑΘΗΝΑ
07:33
|
04.05.2024
Έξι σκίτσα για την καρατόμηση του διάσημου λογότυπου από το νέο αφεντικό του Twitter, Ίλον Μασκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με συνοπτικές διαδικασίες, εντός μιας μέρας, ο Ίλον Μασκ «εξαφάνισε» το εμβληματικό λογότυπο του Twitter με το μπλε πουλί και το αντικατέστησε με ένα μαύρο Χ.

Το όνομα Twitter είχε νόημα όταν ήταν απλώς μηνύματα 140 χαρακτήρων που πηγαινοέρχονταν – όπως τα πουλιά που τιτιβίζουν, είπε το νέο αφεντικό του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δισεκατομμυριούχος εξήγησε ότι είχε αγοράσει το Twitter με στόχο να το μετατρέψει μέσα σε πέντε χρόνια σε μια «εφαρμογή για τα πάντα» σε αντίστιξη με τις ασιατικές υπερ-εφαρμογές όπως το κινεζικό WeChat. Το Χ θα προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες, αγορές, γραπτά μηνύματα και τηλεφωνήματα, κρατήσεις ταξιδιών, αγοραπωλησίες μετοχών και διάφορες άλλες υπηρεσίες, πρόσθεσε ο Ίλον Μασκ.

Η ιστορική αλλαγή έγινε μέσα σε 24 ώρες. Ο Μασκ κάλεσε κάλεσε τους 149 εκατ. ακολούθους του να προτείνουν ένα λογότυπο με το «X» και στη συνέχεια διάλεξε ένα από τα σχέδια, μετατρέποντάς το μάλιστα και σε νέα φωτογραφία προφίλ του. 

Το χάσταγκ «#GoodbyeTwitter» πλημμύρισε την πλατφόρμα καθώς αρκετοί χρήστες επέκριναν την αλλαγή. Εξίσου επικριτική είναι και η ματιά πολλών σκιτσογράφων για την καρατόμηση του μπλε παρελθόντος του Twitter, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στις 21 Μαρτίου του 2006. Η ζωή στο Twitter συνεχίζεται χωρίς τιτιβίσματα…

Νεκρό πουλί του Γκλεν Λε Λιβρ, Αυστραλία
Περικοπές του Amorim, Βραζιλία
Το μπλε πουλί ψάχνει για δουλειά στο Threads του Ζάκερμπεργκ… με πλούσιο βιογραφικό και πολλά μυστικά, της Στελίνα τσεν, Ταϊβάν
Η Σταύρωση, αντίο μικρό πουλί, του Μάαρτεν Βόλτερινκ. Ολλανδία
TwitterX του Osama Hajjaj, Ιορδανία
TwitterX του Νάσερ Τζαφάρι, Ιορδανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα