ΑΘΗΝΑ
16:04
|
27.04.2024
Η συμφωνία του Τζάγκερ με τον… Διάβολο συνεχίζεται – Το top 10 των Stones σύμφωνα με τους αναγνώστες του Rolling Stone.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πάντα είχα την αίσθηση ότι ο Μικ θα πετύχει. Από παιδί λάτρευε την περιπέτεια και αργότερα ανακάλυψε το χρήμα. Πάντα μου φαινόταν κάπως παράξενο αυτό. Τα παιδιά συνήθως δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα, όχι ο Μικ», Ίβα Τζάγκερ, η μαμά.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος εφηύρε και καθιέρωσε την ιδέα και τον ρόλο του frontman, μπαίνει σήμερα στην ένατη δεκαετία της ζωής του. Ο Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones γίνεται 80 ετών και λογικά εικάζει κανείς πως η συμφωνία του με τον… Διάβολο συνεχίζεται!

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1943, στο Ντάρτφορντ του Ηνωμένου Βασιλείου και αφού εγκατέλειψε τις σπουδές του στο διάσημο πανεπιστήμιο London School of Economics βάλθηκε να αναστατώσει την παγκόσμια μουσική σκηνή και εκατομμύρια φίλους της μουσικής σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Μικ Τζάγκερ, σήμερα, αντιμετωπίζεται ως ένας από τους αδιαφιλονίκητους «βασιλιάδες» της Ροκ που με τα τραγούδια του και τη σκηνική του παρουσία επηρέασε όσο λίγοι την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Το 1961 μαζί με τους Κιθ Ρίτσαρντς, Μπράιαν Τζόουνς, Μπιλ Γουάιμαν και τον Τσάρλι Γουάτς σχημάτισαν τις «Κυλιόμενες Πέτρες», οι οποίες τάραξαν τη μουσική αλλά και πολλά από τα ταμπού αυτής της δεκαετίας.

Το ροκ εντ ρολ δεν θα πεθάνει. Ένα πράγμα τελειώνει, όταν ένα νέο αρχίζει. Όπως όταν τα χαλάς με μία γυναίκα. Ξέρεις τι εννοώ…, έχει πει ο Τζάγκερ.

Μ’ αφορμή τα γενέθλια του Φάουστ της ροκ διαλέξαμε τα δέκα καλύτερα τραγούδια των Rolling Stones σύμφωνα με τους αναγνώστες του περιοδικού… Rolling Stone!

1.Angie

2. Tumbling Dice

3. You Can’t Always Get What You Want

4. Can’t You Hear Me Knocking

5. Jumpin’ Jack Flash

6. Wild Horses

7. (I Can’t Get No) Satisfaction

8. Paint It, Black

9. Sympathy for the Devil

10. Gimme Shelter



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα