ΑΘΗΝΑ
19:58
|
17.05.2024
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Russia Today στο Τelegram, επί τόπου κατέφθασαν ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναχαίτηση ουκρανικού πυραύλου, θραύσματα του οποίου έπεσαν στην πόλη Ταγκανρόγκ τραυματίζοντας τουλάχιστον 15 ανθρώπους, επιβεβαίωσε σήμερα o κυβερνήτης της περιοχής Ροστόφ, Βασίλι Γκόλουμπεφ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Russia Today στο Τelegram, επί τόπου κατέφθασαν ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της περιοχής. Από τους 15 αρκετοί έφεραν ελαφρά τραύματα από θραύσματα γυαλιών.

Ακολούθησε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που τόνισε: «Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση με μετατροπή συστήματος αεράμυνας S-200 σε υποδομές αστικής περιοχής της πόλης Ταγκανρόγκ.

 που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να τραυματιστούν και κτίρια να υποστούν ζημιές, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας. «Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον οικιστικών υποδομών στο Ταγκανρόγκ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας στο Telegram, προσθέτοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τον πύραυλο, τα θραύσματα του οποίου «έπεσαν στην πόλη».

Λίγη ώρα μετά ακολούθησε και δεύτερη κατάρριψη ουκρανικού πυραύλου στην συνοικία Αζόφ της περιοχής Ροστόφ δίχως να γίνουν άμεσα γνωστές σοι συνέπειες.

Το Ταγκανρόγκ βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, στον δρόμο που οδηγεί στη Μαριούπολη, την ουκρανική πόλη που τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων μετά την πολιορκία της το 2022.

Σε αρκετές πόλεις στη νότια Ρωσία έχουν σημειωθεί δυστυχήματα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Οκτώβριο μετά τη συντριβή ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στο Γιέισκ, μια πόλη που βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια.

Περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, πιο βορειοδυτικά, ιδίως αυτή του Μπέλγκοροντ, γίνονται τακτικά στόχος ουκρανικών βομβαρδισμών. Οι ρωσικές αρχές ανακοινώνουν επίσης συχνά την καταστροφή ουκρανικών drones. Το υπουργείο ’Αμυνας ανέφερε σήμερα ότι αναχαίτισε ένα drone στην περιφέρεια της Μόσχας.

Η ρωσική πρωτεύουσα και η περιφέρειά της, 500 και πλέον χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, έχει ήδη γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων με drones, ένα από τα οποία έφθασε στο Κρεμλίνο τον Μάιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Ψηφιακό σχολείο και ψηφιακό φροντιστήριο παρουσίασε ο Πιερρακάκης

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα