ΑΘΗΝΑ
19:09
|
12.05.2024
Έφυγε «ο πιο γλυκός άνθρωπος στη μουσική βιομηχανία», αφήνοντας πίσω του τεράστια παρακαταθήκη στη ροκ μουσική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Randy Meisner, ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος Eagles απεβίωσε στα 77 του χρόνια, ύστερα από επιπλοκές της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας από την οποία έπασχε, ανέφεραν τα μέλη του συγκροτήματος στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

«Ο Randy ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των Eagles και συνέβαλε καθοριστικά στην πρώιμη επιτυχία του συγκροτήματος», ανέφεραν τα μέλη της ροκ μπάντας από το Λος Άντζελες.

«Το φωνητικό του εύρος ήταν εκπληκτικό, όπως φαίνεται στην μπαλάντα του, Take It to the Limit», ανέφερε το συγκρότημα στην ίδια ανακοίνωση.

Γεννημένος σε μια αγροτική οικογένεια στη Νεμπράσκα το 1946, ο Meisner μετακόμισε στην Καλιφόρνια και έπαιξε με τους Rick Nelson’s Stone Canyon Band και τον Poco, προτού συνιδρύσει τους Eagles μαζί με τους Don Henley, Glenn Frey και Bernie Leadon το 1971.

Οι Eagles – ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία – έχουν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο και μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

Ο Meisner ήταν με το συγκρότημα όταν ηχογράφησαν τα άλμπουμ «Eagles», «Desperado», «On The Border», «One of These Nights» και «Hotel California». Αυτό το τελευταίο, με τους μυστηριώδεις, αλληγορικούς στίχους του, έγινε από τα πιο γνωστά κομμάτια του συγκροτήματος. Βρέθηκε στην κορυφή του Billboard Hot 100 το 1977 και κέρδισε βραβείο Grammy ως δίσκος της χρονιάς το 1978.

Έίναι «ο πιο γλυκός άνθρωπος στη μουσική βιομηχανία» είχε πει παλιότερα το πρώην μέλος του συγκροτήματος Don Felder.

Ο μπασίστας Meisner έγινε γνωστός για την πένθιμη, τρυφερή μπαλάντα Take It to the Limit – ένα τραγούδι που διασκευάστηκε αργότερα από τους Etta James, Willie Nelson και Waylon Jennings.

Ο Meisner δεν ένιωθε άνετα με τη φήμη των Eagles. «Ήμουν πάντα κάπως ντροπαλός», είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone το 2013, σημειώνοντας ότι οι συνάδελφοί του τον ήθελαν στο κέντρο της σκηνής να τραγουδά το «Take It to the Limit», αλλά εκείνος προτιμούσε να βρίσκεται «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας». Τότε, ένα βράδυ στο Νόξβιλ, όπως είπε ο Meisner, κόλλησε γρίπη«Κάναμε δύο ή τρία ανκόρ, και ο Glenn ήθελε άλλο ένα», συνέχισε αναφερόμενος στον frontman των Eagles, που πέθανε το 2016. «Τους είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω και τσακωθήκαμε», πρόσθεσε ο Meisner στο περιοδικό και εξήγησε: «Αυτό ήταν το τέλος».

Ο Meisner αποχώρησε από το γκρουπ μετά από μόλις έξι χρόνια – αντικαταστάθηκε από τον Timothy B. Schmit – λέγοντας ότι ήταν εξαντλημένος.

Αποκλείστηκε από την περιοδεία επανασύνδεσης του συγκροτήματος το 1994, αλλά εμφανίστηκε για άλλη μια φορά δίπλα στους Eagles το 1998 για την τελετή εισαγωγής τους στο Rock and Roll Hall of Fame στη Νέα Υόρκη.

Ο Meisner κυκλοφόρησε αρκετά σόλο άλμπουμ, μεταξύ των οποίων το “Randy Meisner” το 1978, το “One More Song” το 1980, ένα άλλο με τίτλο “Randy Meisner” το 1982 και τη συλλογή “Love Me or Leave Me Alone” του 2004. Ως σόλο καλλιτέχνης δεν πλησίασε ποτέ την επιτυχία των Eagles, αλλά είχε επιτυχίες με τα Hearts on Fire και Deep Inside My Heart και έπαιξε σε δίσκους των Walsh, James Taylor και Dan Fogelberg, μεταξύ άλλων.

Παντρεύτηκε δύο φορές, τη μία όταν ήταν ακόμα έφηβος, και απέκτησε τρία παιδιά, ενώ για χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Eurovision 2024: Επίσημα εκτός τελικού η Ολλανδία-Αποκλεισμός για τον Europapa

Disiecta Membra #12: Μία θαρραλέα κίνηση

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο, 18/5/24

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα