ΑΘΗΝΑ
04:02
|
05.05.2024
Υπό το βλέμμα του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 70ή επέτειο της λήξης του Πολέμου της Κορέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα όπλα αποκάλυψε η Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27/7, στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ της Πιονγκγιάνγκ για την 70ή επέτειο της λήξης του Πολέμου της Κορέας 1950-1953.

Σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) στην παρέλαση παρουσιάστηκαν προηγμένα drones αναγνώρισης & επίθεσης και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBMs), όπως οι Hwasong-17 ICBM και Hwasong-18 ICBM στερεού καυσίμου, που δοκιμάστηκαν δύο φορές, νωρίτερα φέτος.

Τα νέα drones της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησαν μια πτήση επίδειξης κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης», όπως αποκαλείται στη χώρα η επέτειος λήξης του Πολέμου της Κορέας, την οποία παρακολούθησαν αντιπροσωπείες από την Κίνα και τη Ρωσία με επικεφαλής τους Λι Χονγκζόνγκ και Σεργκέι Σοϊγκού, αντίστοιχα.

Παρόμοια UAV παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Όπλων 2023 στην Πιονγκγιάνγκ, την οποία επισκέφθηκε, χθες Πέμπτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνοδευόμενος από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Σοϊγκού παρέδωσε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη επιστολή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε τις απόψεις του για τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον αγώνα για τη διασφάλιση της κυριαρχίας, και των συμφερόντων των δύο χωρών απέναντι στις αυθαίρετες πρακτικές των ιμπεριαλιστών, με στόχο τη διεθνή δικαιοσύνη και ειρήνη», ανέφερε το KCNA.

Ο πρόεδρος της Βορείου Κορέας είχε επίσης συνάντηση με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Λι Χονγκζόνγκ, ο οποίος επέδωσε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη επιστολή από τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας Λι είναι μια ακόμη ένδειξη της δέσμευσης του Σι Τζινπίνγκ στους δεσμούς φιλίας Βόρειας Κορέας-Κίνας, δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με το KCNA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα