ΑΘΗΝΑ
19:16
|
04.05.2024
Τριγμούς συνεχίζει να προκαλεί ο διορισμός του Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Κόγια στην επιστασία των αλβανόφωνων κοινοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς διάρρηξη των δεσμών και των σχέσεων φαίνεται να οδεύουν η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο με αφορμή τα διαμειφθέντα και διαμειβόμενα με την εκλογή και τη χειροτονία του Θεοφάνη Κόγια, ο οποίος θα ποιμάνει τους Αλβανόφωνους της Αμερικής.

Όπως αναφέρει το ekirikas.com η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας με ανακοινωθέν της καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του εψηφισμένου Θεοφάνη Κόγια (Arjan Koja) από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο χειροτονούμενος ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως, δηλαδή το Πιστεύω, με την προσθήκη του filioque, το οποίο θεωρείται αίρεση για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Στη λειτουργία και χειροτονία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Πισιδίας Ιώβ και ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος.

Ακόμα, η Εκκλησία της Αλβανίας με ανακοινωθέν της εγκαλεί το Φανάρι για «πρωτοφανή επιβράβευση του υπονομευτού της ενότητος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας».

Όπως αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν:

Πρωτοφανής επιβράβευση υπονομευτού της ενότητος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Πρωτοφανής επιβεβαίωση της ακαταλληλότητός του να διαποιμάνει ορθόδοξο ποίμνιο.

Ο Θεοφάνης Κόγιας κατά την κρίσιμη στιγμή τής εις Επίσκοπον χειροτονίας του, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου εν Φαναρίω τη 25η Ιουλίου 2023, απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως με το filioque.

Από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Υπενθυμίζεται πως η Εκκλησία της Αλβανίας είχε κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου όταν έγινε γνωστή η εκλογή του αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Κόγια στην επιστασία των αλβανόφωνων κοινοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταγγέλλοντας πως είναι γνωστός στους Ορθοδόξους της Αλβανίας για τις «διασπαστικές ενέργειές του στα πρώτα χρόνια της ανασυστάσεως της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα