ΑΘΗΝΑ
10:30
|
01.05.2024
Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η μετάβαση στα εθνικά νομίσματα σε αμοιβαίους διακανονισμούς είναι μια «παγκόσμια τάση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα είναι έτοιμη να στραφεί σε εθνικά νομίσματα στο εμπόριο με τις αφρικανικές χώρες, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξέι Οβερτσούκ σε συνέντευξή του στο TASS στο περιθώριο της δεύτερης Συνόδου Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.

«Έχουμε επιτυχημένη εμπειρία διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα εντός της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία. Είμαστε επίσης έτοιμοι να διεξάγουμε εμπορικές συναλλαγές με την Αφρική, ιδίως σε ρωσικά ρούβλια, υπό την προϋπόθεση ότι οι οικονομικοί φορείς το βρίσκουν βολικό», σημείωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Οβερτσούκ, η μετάβαση σε εθνικά νομίσματα στους διακανονισμούς είναι «μια παγκόσμια τάση». «Όλοι κατανοούν ότι η χρήση των παραδοσιακών αποθεματικών νομισμάτων ως μέσο πληρωμής εγκυμονεί προφανείς οικονομικούς και πολιτικούς κινδύνους και όλοι θέλουν να μειώσουν αυτούς τους κινδύνους. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι οι αφρικανικές χώρες στρέφονται σε πληρωμές σε εθνικά νομίσματα», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα