ΑΘΗΝΑ
11:40
|
04.05.2024
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα δεχθεί 30 μαχητικά πλοία διαφόρων κλάσεων μόνο φέτος, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ενισχύει επίμονα τη δύναμη του Πολεμικού της Ναυτικού που θα δεχθεί 30 μαχητικά πλοία διαφόρων κλάσεων μόνο φέτος, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κεντρική Ναυτική Παρέλαση με την ευκαιρία της Ημέρας του Ναυτικού της Ρωσίας την Κυριακή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Σήμερα η Ρωσία εφαρμόζει με σιγουριά τους μεγάλης κλίμακας στόχους της για την εθνική θαλάσσια πολιτική και ενισχύει επίμονα τη δύναμη του Πολεμικού της Ναυτικού. Μόνο φέτος, 30 πολεμικά πλοία διαφόρων κατηγοριών θα ενταχθούν σε αυτήν», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Τα μαχητικά πλοία που έχουν ενταχθεί σε υπηρεσία με το ρωσικό Ναυτικό περιλαμβάνουν την πυραυλική κορβέτα Merkury που ονομάστηκε προς τιμή του ιστιοφόρου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που κέρδισε τη δόξα του στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1828-1829, επεσήμανε ο αρχηγός του κράτους.

«Είναι καλό που αναβίωσε η παράδοση να δίνουμε το όνομά της σε πλοία του Ρωσικού Ναυτικού. Η ναυτική σημαία του Αγίου Γεωργίου υψώθηκε στο νέο Merkury ως ένδειξη των διατηρημένων ναυτικών μας παραδόσεων, σύμβολο θάρρους, ανδρείας και σταθερότητας των ναυτών του ναυτικού», είπε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι «αυτές οι ιδιότητες εμφανίζονται πλήρως και σήμερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα