ΑΘΗΝΑ
23:18
|
05.05.2024
Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα drones ήταν ουκρανικά και πως τρία καταρρίφθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας έκλεισε για περίπου μία ώρα εξαιτίας επιδρομής με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Κυριακή, 30/7) κατά την οποία τραυματίστηκε ένας φρουρός ασφαλείας.

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα drones ήταν ουκρανικά και πως τρία καταρρίφθηκαν, ένα UAV στον αέρα από συστήματα αεράμυνας πάνω από την περιοχή Οντιντσόβο και δύο  από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται αξιωματούχους.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε μέσω Telegram πως οι προσόψεις δύο κτιρίων γραφείων υπέστησαν ελαφρές ζημιές. Το ρώσικο υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

Η Ουκρανία δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια αλλά συνήθως αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία, η οποία έχει γίνει στόχος πολλών επιδρομών με drone φέτος. 

Η Μόσχα διαμήνυσε στην αρχή της εβδομάδας πως θα προβεί σε σκληρά αντίποινα εναντίον του Κιέβου αφότου δύο drones προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας, με το ένα πλήγμα να σημειώνεται κοντά στο κτίριο όπου ο στρατός πραγματοποιεί ενημερώσεις για τον πόλεμο. 

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Μιχαΐλο Φεντόροφ, είχε προειδοποιήσει τότε πως θα ακολουθούσαν και άλλες επιθέσεις με drones. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έχει καταδίκασε τις επιθέσεις που, όπως τόνισε, «δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τη βοήθεια που παρέχουν στο καθεστώς του Κιέβου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα