ΑΘΗΝΑ
08:01
|
03.05.2024
Ο Διοικητής των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης δήλωσε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία εάν υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία του στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Διοικητής των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, ο οποίος πολεμά τον στρατό από τον Απρίλιο, δήλωσε την Κυριακή ότι η ομάδα είναι έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία εντός 72 ωρών εάν υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία του στρατού, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ντάγκλο ανακοίνωσε σε μια καταγραφή βίντεο στον λογαριασμό των RSF στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι έτοιμος να καταλήξει σε συμφωνία εάν ο αρχηγός του στρατού παραδοθεί.

Είπε ότι η RSF αντιμετωπίζει όχι μόνο τον στρατό αλλά και παράνομες ομάδες. Ο Ντάγκλο είπε ότι η RSF δεν σκοτώνει αμάχους ούτε εμπλέκεται σε λεηλασίες.

Η απουσία του αρχηγού των RSF από τον Απρίλιο είχε ερμηνευθεί ως ότι είτε είχε τραυματιστεί είτε είχε σκοτωθεί.

Το μήνυμα έρχεται μετά από περισσότερους από τρεις μήνες συγκρούσεων μεταξύ των Σουδανικών Ενόπλων Δυνάμεων (SAF) και της παραστρατιωτικής ομάδας RSF στην πρωτεύουσα του Χαρτούμ και των κρατών στο δυτικό Σουδάν.

Χιλιάδες σκοτώθηκαν και εκατομμύρια εκτοπίστηκαν από την έκρηξη του πολέμου στο Σουδάν, το οποίο ήδη υπέφερε από συγκρούσεις φυλών και οικονομικά προβλήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα