ΑΘΗΝΑ
10:18
|
04.05.2024
Η «στρατηγική αντίστασης» θα είναι η κορυφαία προτεραιότητα μεταξύ τριών βασικών θεμάτων που θα συζητήσουν οι παλαιστινιακές ομάδες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η «στρατηγική αντίστασης» θα είναι η κορυφαία προτεραιότητα μεταξύ τριών βασικών θεμάτων που θα συζητήσουν οι παλαιστινιακές ομάδες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την Κυριακή, δήλωσε αξιωματούχος το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Middle East Monitor.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα του Κάιρου μετά από πρόσκληση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στην Τζενίν στις 3 Ιουλίου, δήλωσε στο Anadolu το Πολιτικό Γραφείο του Παλαιστινιακού Λαϊκού Κόμματος, Φεχμί Σαχίν.

Ο Σαχίν είπε ότι τα θέματα θα αφορούν «την ενίσχυση και επέκταση του ρόλου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), τον λειτουργικό ρόλο της Παλαιστινιακής Αρχής και τη στρατηγική αντίστασης που θα αναπτυχθεί κατά του Ισραήλ και των εγκλημάτων του».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα τα μέρη θα βρουν κοινό έδαφος.

Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφωνίες και να επικεντρωθούν στον αγώνα κατά της κατοχής και στην υποστήριξη της αντίστασης του λαού, είπε.

Θα παρευρεθεί η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ

Ο Κιζρ Χαμπίμπ, ένας από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κινήματος Τζιχάντ (PIJ), είπε στο Anadolu ότι η ομάδα θα παραστεί στη συνάντηση.

«Η άρνηση της παλαιστινιακής αρχής να αποδεχθεί την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων» είναι ο λόγος για τον οποίο επέλεξε να συμμετάσχει, είπε.

Ο Χαμπίμπ είπε ότι η συνάντηση θα «αποτύχει» επειδή η παλαιστινιακή αρχή άφησε αναπάντητο το θέμα της απελευθέρωσης κρατουμένων: «Για να είναι επιτυχής η συνάντηση, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί θετική ατμόσφαιρα με την απελευθέρωση των κρατουμένων, αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα συμβεί», είπε.

Στις 10 Ιουλίου, ο Αμπάς ανακοίνωσε την έκτακτη συνεδρίαση των γενικών γραμματέων των παλαιστινιακών ομάδων στην Αίγυπτο.

Η συνάντηση στο Κάιρο αναμένεται να εξετάσει τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παλαιστινιακή υπόθεση μετά από μια 48ωρη επίθεση από το Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντηση του Γεωργιανού Πρωθυπουργού στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα