ΑΘΗΝΑ
17:44
|
04.05.2024
Το Ισραήλ θα κατασκευάσει μια σιδηροδρομική επέκταση 27 δισ. δολαρίων που θα συνδέει τις απομακρυσμένες περιοχές του με το μητροπολιτικό Τελ Αβίβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ θα κατασκευάσει μια σιδηροδρομική επέκταση 100 δισεκατομμυρίων σέκελ (27 δισεκατομμύρια δολάρια) που θα συνδέει τις απομακρυσμένες περιοχές του με το μητροπολιτικό Τελ Αβίβ και, στο μέλλον, θα μπορούσε να παρέχει χερσαίες συνδέσεις με τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρει το Reuters.

Η ανακοίνωση ακολούθησε ένα ταξίδι ανώτατων αξιωματούχων των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα για να προωθήσει μια πιθανή σφυρηλάτηση επίσημων σχέσεων μεταξύ της μουσουλμανικής δύναμης και του Ισραήλ.

Ανοίγοντας την εβδομαδιαία συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου φάνηκε να παρακάμπτει τη συνταγματική κρίση που ταράζει τη χώρα εδώ και επτά μήνες, βλάπτοντας την οικονομία της και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των δυτικών συμμάχων στη δημοκρατική της υγεία.

Αντίθετα, προώθησε πρωτοβουλίες υποδομής, συμπεριλαμβανομένου του «One Israel Project», το οποίο περιέγραψε ως σχεδιασμένο για να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού με τρένο στα επιχειρηματικά και κυβερνητικά κέντρα της χώρας σε δύο ώρες ή λιγότερο.

«Θα ήθελα να προσθέσω ότι στο μέλλον θα μπορούμε επίσης να μεταφέρουμε σιδηροδρομικά φορτία από το Εϊλάτ στη Μεσόγειό μας και επίσης θα μπορούμε να συνδέουμε το Ισραήλ με τρένο με τη Σαουδική Αραβία και την Αραβική Χερσόνησο», είπε σε τηλεοπτικές δηλώσεις.

«Εργαζόμαστε και σε αυτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα