ΑΘΗΝΑ
16:37
|
30.04.2024
Πολωνοί συνοριοφύλακες αναφέρουν ότι ο αριθμός των προσπαθειών παράνομης διέλευσης των συνόρων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας ανακοίνωσε την ανάπτυξη ελεύθερων σκοπευτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με το RIA Novosti , η διοίκηση δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα αρκετές φωτογραφίες στρατιωτών με όπλα ελεύθερου σκοπευτή με φόντο τον φράχτη στα σύνορα.

«Τα πράγματα είναι επικίνδυνα στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Πολωνικές περίπολοι δέχονται επιθέσεις καθημερινά», ανέφερε μέσω Twitter ο Στάνισλαβ Ζάριν, επίτροπος ασφαλείας της κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Κρατικών Συνόρων της Λευκορωσίας ανέφερε ότι οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν βίαια πέντε μετανάστες πέρα από τα σύνορα στο Λευκορωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι Πολωνοί συνοριοφύλακες αναφέρουν ότι ο αριθμός των προσπαθειών παράνομης διέλευσης των συνόρων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Στα μέσα του 2021, αρκετές χιλιάδες μετανάστες συσσωρεύτηκαν στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας με την ελπίδα να φτάσουν στις χώρες της Ε.Ε. Η Βαρσοβία ενίσχυσε την ασφάλεια των συνόρων, ενίσχυσε τον στρατό και σταμάτησε τις προσπάθειες τους να εισέλθουν στη χώρα, κατηγορώντας το Μινσκ για μεταναστευτική κρίση.

Οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι η Πολωνία απελαύνει βίαια μετανάστες στο έδαφός της και κλιμακώνει τεχνητά την κατάσταση με τους πρόσφυγες.

Η Πολωνία έχει ήδη χτίσει φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Το μήκος του φράχτη είναι 186 χιλιόμετρα, το ύψος είναι πέντε μέτρα και είναι εξοπλισμένο με κάμερες νυχτερινής όρασης, αισθητήρες κίνησης και άλλα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα