ΑΘΗΝΑ
14:51
|
09.05.2024
Η Γαλλία καταδίκασε το πραξικόπημα και προέτρεψε την αποκατάσταση του πρώην προέδρου, αλλά δεν ανακοίνωσε πρόθεση στρατιωτική παρέμβασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η στρατιωτική χούντα του Νίγηρα που κατέλαβε την εξουσία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση που ανατράπηκε από το πρόσφατο πραξικόπημα, εξουσιοδότησε τη Γαλλία να πραγματοποιήσει χτυπήματα στην προεδρία για να προσπαθήσει να απελευθερώσει τον νόμιμο πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ.

Τα σχόλια έγιναν από τον συνταγματάρχη του στρατού Αμαντού Αμπντραμάνε, έναν από τους πραξικοπηματίες, στην κρατική τηλεόραση. Είπε ότι η εξουσιοδότηση υπογράφηκε από τον υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα Χασούμι Μασουντού, ο οποίος ενεργούσε ως πρωθυπουργός.

Η Γαλλία, ο πρώην αποικιακός ηγέτης του Νίγηρα, καταδίκασε το πραξικόπημα και προέτρεψε την αποκατάσταση του Μπαζούμ, αλλά δεν έχει ανακοινώσει καμία πρόθεση να παρέμβει στρατιωτικά.

Η στρατιωτική χούντα, η οποία κατέλαβε την εξουσία την περασμένη εβδομάδα αφού απέκλεισε το Μπαζούμ μέσα στο προεδρικό του μέγαρο, έχει προειδοποιήσει προηγουμένως για ξένες προσπάθειες απελευθέρωσης του Μπαζούμ, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε αιματοχυσία και χάος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα