ΑΘΗΝΑ
09:33
|
03.05.2024
Ισραηλινός αστυνομικός εκτός υπηρεσίας τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο Παλαιστίνιο που επιτέθηκε με όπλο σε έποικους, τραυματίζοντας πέντε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός έπεσε σήμερα νωρίς το απόγευμα από τα πυρά Ισραηλινού αστυνομικού εκτός υπηρεσίας ο 20χρονος Παλαιστίνιος Μοχάμαντ Σουλεϊμάν Μαζάρα λίγα λεπτά αφότου εισήλθε στον παράνομο εβραϊκό εποικισμό της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, Μά’αλε Αντουμίμ, και άρχισε να πυροβολεί κατά διερχόμενων ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε εποίκων.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1.png
Ο Μοχάμαντ Σουλεϊμάν Μαζάρα.

Σε ελάχιστα λεπτά, Ισραηλινός αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, απάντησε με το όπλο του στα πυρά του νεαρού Παλαιστίνιου, που είχε ντυθεί με στολή σεκουριτά για να μη γίνει αντιληπτός, σκοτώνοντάς τον επί τόπου.

Ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο Παλαιστίνιο.

Το φονικό έγινε έξω από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στο εσωτερικό του εποικισμού.

Οι τραυματίες ήταν ένα αγόρι 14 ετών, και τέσσερις άνδρες ηλικίας 28, 29, 37 και 48 ετών. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου με ήπια τραύματα.

Εισβολή εποίκων στο προαύλιο του τεμένους Αλ Άκσα

Λίγες ώρες πριν το φονικό, πλήθος δεκάδων Εβραίων εποίκων παραβίασε το στάτους κβο που ισχύει στο τέμενος αλ Άκσα, (που εκείνοι αποκαλούν Όρος του Ναού επειδή εκεί ήταν κάποτε ο ναός του Σολομώντα) και άρχισε να προσεύχεται υπό την προστασία δυνάμεων της αστυνομίας.

Dozens of Israeli settlers break into Jerusalem's Aqsa Mosque

Οι εισβολές των εποίκων στο τέμενος αλ Άκσα είναι συχνές ιδιαίτερα αφότου ανέλαβε υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας ο ακροδεξιός υπουργός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και είναι και ο ίδιος έποικος.

Το καθεστώς κηδεμονίας των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ έχει αποκλειστικά μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967 η Ιορδανία. Στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος, απαγορεύεται σε μη Μουσουλμάνους οι προσευχές ή άλλες τελετές στον προαύλιο χώρο του τεμένους αλ Άκσα. Κάτι που παραβιάζεται συστηματικά από τις κυβερνήσεις του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε μία προφανή προσπάθεια να ανατρέψει το ισχύον στάτους κβο που ισχύει πάνω από μισό αιώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και στο Μεξικό ξεσηκώνονται οι φοιτητές για το έγκλημα στη Γάζα

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα