Την τύχη τους έκαναν 11 Ινδές καθαρίστριες αγοράζοντας στις 11 Ιουνίου ένα λαχείο στη νότια πολιτεία Κεράλα, αξίας 250 ρουπιών, όσο δηλαδή ένα μεροκάματο.
Οι 11 γυναίκες που εργάζονται σε μία εταιρία που συλλέγει μη βιοαποδομήσιμα απόβλητα από νοικοκυριά και δημόσιες τουαλέτες της πόλης Παραπανανγκάντι, έχουν μεροκάματο που δεν ξεπερνά τις 250 ρουπίες τη μέρα.
Ωστόσο, την περασμένη βδομάδα, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο BBC, οι 11 καθαρίστριες ανακάλυψαν πώς κέρδισαν συνολικά 100 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια).
«Μία φορά κερδίσαμε το βραβείο και θα το μοιραστούμε» δήλωσαν σε δημοσιογράφους εξηγώντας πως με τα πενιχρά μεροκάματα που έβγαζαν ως σήμερα αδυνατούσαν να στηρίξουν τις οικογένειές τους ή να καλύψουν τα έξοδα της εκπαίδευσης των παιδιών.
Όπως εξήγησαν, τα χρήματα για την αγορά του χρυσού (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) λαχείου τα συγκέντρωσαν βάζοντας η κάθε μία ό,τι μπορούσε: Δύο έβαλαν 12,5 ρουπίες και οι άλλες εννιά από 25 ρουπίες. Κάπως έτσι συγκεντρώθηκε το ποσό με τη συμφωνία πως εάν κέρδιζαν, θα μοίραζαν σε ίσα μερίδια τα χρήματα.
Όπως εξήγησαν, ανακάλυψαν ότι κέρδισαν μία μέρα μετά την κλήρωση όταν μία συνάδελφός τους ζήτησε από τον σύζυγό της να δει εάν κέρδιζε ο λαχνός.
«Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που αγοράσαμε μαζί ένα λαχείο και το κερδίσαμε! Τέταρτη φορά και τυχερή!» είπε μία από τις τυχερές, εξηγώντας πως τα λεφτά θα πάνε σε καλές μεριές. Μία θα τα χρησιμοποιήσει για να κτίσει σπίτι, άλλη για να αγοράσει μόσχευμα νεφρού για τον νεφροπαθή σύζυγό της, κάποια άλλη για τις σπουδές της 15χρονης κόρης της.
Ωστόσο, μη νομίζετε πως και οι 11 θα πάρουν στο χέρι και τα 100 εκατομμύρια ρουπίες. Εάν βγάλει κανείς τους φόρους και τα τέλη, θα τους μείνουν τελικά συνολικά 63.000.000 ρουπίες. Παρόλα αυτά, τα χρήματα είναι υπεραρκετά για να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν όμως νομίζετε πως μετά από μία τέτοια τύχη θα εγκαταλείψουν τα δύσκολα μεροκάματα που κάνουν, τότε μάθετε πως κάνετε λάθος!
Μία από τις τυχερές εξήγησε γιατί στο BBC δηλώνοντας:
«Αποφασίσαμε ένα πράγμα. Δε θα αφήσουμε αυτή τη δουλειά γιατί αυτή η συλλογική προσπάθεια ήταν που μας έφερε ευημερία».