ΑΘΗΝΑ
02:47
|
03.05.2024
Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών ψήφισαν υπέρ της αποδοχής της πρότασης που τους έγινε από το υπουργείο Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκπαιδευτικοί στην Αγγλία ψήφισαν υπέρ της αποδοχής μιας κυβερνητικής προσφοράς αμοιβών, δήλωσαν τη Δευτέρα τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά συνδικάτα της Βρετανίας, ενισχύοντας τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να τερματίσει ένα κύμα ανατρεπτικών απεργιών στο δημόσιο τομέα.

Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Σωματείο (NEU), του οποίου οι απεργίες έκλεισαν τα βρετανικά σχολεία σε αρκετές περιπτώσεις φέτος, είπε ότι οι δάσκαλοι ψήφισαν για τον τερματισμό της απεργιακής δράσης και αποδέχονται την αύξηση των μισθών κατά 6,5% που ανακοινώθηκε στις 13 Ιουλίου από τον Σούνακ.

«Τα μέλη μίλησαν πολύ καθαρά και σε μεγάλους αριθμούς», δήλωσαν από κοινού οι γενικοί γραμματείς του συνδικάτου NEU, περιγράφοντας τη συμφωνία ως το «βραβείο με την υψηλότερη αμοιβή για περισσότερα από τριάντα χρόνια».

Τα εκπαιδευτικά συνδικάτα είχαν δηλώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα ακυρώσουν τις προγραμματισμένες απεργίες και συνέστησαν να ψηφίσουν για να αποδεχτούν την προσφορά μισθοδοσίας της κυβέρνησης.

Το συνδικάτο NEU, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 450.000 δασκάλους, διδάσκοντες και εκπαιδευτικό προσωπικό υποστήριξης είπε ότι περίπου το 86% των μελών των εκπαιδευτικών που ψήφισαν επέλεξαν να αποδεχτούν την προσφορά και να τερματίσουν τη βιομηχανική δράση. Η συμμετοχή ήταν 60%.

Αυτά είναι καλά νέα για τους δασκάλους, καλά νέα για τους γονείς και πάνω από όλα καλά νέα για τους μαθητές, δήλωσε η υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Τζίλιαν Κίγκαν σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Το σωματείο εκπαιδευτικών NASUWT είπε ότι η πλειοψηφία των μελών που απάντησαν σε μια συμβουλευτική έρευνα αποδέχθηκαν την πρόταση αμοιβής. Το συνδικάτο προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί ο «υπερβολικός φόρτος εργασίας και οι πολλές ώρες εργασίας».

Δύο μικρότερα βρετανικά εκπαιδευτικά συνδικάτα έχουν επίσης αποδεχτεί τη συμφωνία.

Η Βρετανία αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, καθώς οι προσφορές αμοιβών αποτυγχάνουν να συμβαδίσουν με τον υψηλό πληθωρισμό.

Η μισθολογική προσφορά του Σούνακ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την αντίθεση των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, των οποίων οι απεγίες έχουν διαταράξει ένα ήδη επιβαρυμένο κρατικό σύστημα υγείας με χιλιάδες ακυρωμένα ραντεβού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα