ΑΘΗΝΑ
02:49
|
28.04.2024
Πέντε μέλη της Φατάχ και ένας μαχητής της ένοπλης ομάδας Τζουνούντ αλ Σαμ ήταν μεταξύ των νεκρών στις συγκρούσεις, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του κινήματος Φατάχ και ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων συνεχίζονται, αν και με μειωμένη ένταση, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Άιν αλ Χαλούα, στη Σιδώνα του Λιβάνου, ανέφερε σήμερα ανταποκριτής του Al Mayadeen.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στον καταυλισμό και μια υποτιθέμενη συμφωνία χθες το απόγευμα, ο ανταποκριτής του Al Mayadeen ανέφερε συγκρούσεις στον καταυλισμό, προσθέτοντας ότι ο ανατολικός αυτοκινητόδρομος που διέρχεται από την πόλη της Σιδώνας παραμένει αποκλεισμένος από τις λιβανικές αρχές για λόγους ασφαλείας.

Πέντε μέλη της Φατάχ και ένας μαχητής της ένοπλης ομάδας Τζουνούντ αλ Σαμ ήταν μεταξύ των νεκρών στις συγκρούσεις, δήλωσαν, σύμφωνα με το Al Jazeera, αξιωματούχοι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχουν τραυματιστεί στον καταυλισμό κοντά στο λιμάνι της Σιδώνας του νότιου Λιβάνου.

Οι ένοπλες συγκρούσεις στον καταυλισμό ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του διοικητή των Παλαιστινιακών Δυνάμεων Εθνικής Ασφάλειας στη Σιδώνα και μέλους της Φατάχ, Αμπού Ασράφ Αλ-Αρμουσί την Κυριακή.

Το Σάββατο ένας άγνωστος ένοπλος προσπάθησε να σκοτώσει ένα μέλος μιας ένοπλης ομάδας ονόματι Μαχμούντ Χαλίλ, αλλά αντί εκείνου πυροβόλησε θανάσιμα έναν σύντροφό του, αναφέρει το Al Jazeera.

Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σκοτώθηκαν ο διοικητής της Φατάχ Αμπού Ασράφ Αλ-Αρμουσί και αρκετοί από τους βοηθούς του. Ο Αλ-Αρμουσί ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια μέσα στο Ein el-Hilweh.

Ένας αξιωματούχος του κινήματος Φατάχ είπε στον ανταποκριτή του Al Mayadeen ότι «η δολοφονία του διοικητή του Αλ-Αρμουσί είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων», προσθέτοντας ότι «η βασική προϋπόθεση για τη λύση στο Άιν αλ Χαλούα είναι η έκδοση αυτού που δολοφόνησε τον αρχηγό Αλ-Αρμουσί».

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) δήλωσε ότι οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα 11 θανάτους και περισσότερους από 40 τραυματισμούς μέχρι και χθες το βράδυ.

Παλαιστινιακές οργανώσεις καταδικάζουν τις συγκρούσεις

Σε απάντηση στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Άιν αλ Χαλούα, οι παλαιστινιακές αντιστασιακές οργανώσεις εξέφρασαν την καταδίκη και την απόρριψή τους για τις εσωτερικές μάχες, οι οποίες αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του λαού και των στρατοπέδων. Δήλωσαν ότι οι συγκρούσεις υποσκάπτουν την παλαιστινιακή υπόθεση και την Αντίσταση.

Σε κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από συνάντηση, οι παλαιστινιακές οργανώσεις τόνισαν ότι οι συγκρούσεις εξυπηρετούν το συμφέρον της κατοχής και αποτελούν μέρος των προσπαθειών να τροφοδοτηθεί η διχόνοια στους παλαιστινιακούς καταυλισμούς, ειδικά στον Λίβανο, για να υπονομευτεί το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων.

«Καταβάλλονται προσπάθειες για να σταματήσουν οι συγκρούσεις και να τερματιστεί η συνεχιζόμενη κρίση στον καταυλισμό Άιν αλ Χαλούα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαμάς.

Χθες ο ανταποκριτής του Al Mayadeen σημείωσε ότι «υπάρχει πιθανότητα οι μάχες να επεκταθούν καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στο στρατόπεδο Άιν αλ Χαλούα», προσθέτοντας ότι χρησιμοποιούνται και RPG.

Επιβεβαίωσε ότι «περισσότερα από 40 διαμερίσματα καταστράφηκαν, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων στον καταυλισμό, αφού στόχευσαν ένα σπίτι με RPG».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα