ΑΘΗΝΑ
01:06
|
21.06.2024
Το κίνημα πολιτών στην Πάρο και σε άλλα νησιά άνοιξε τα μάτια του αρμόδιου υπουργού, που δήλωσε πως θα ξεκινήσουν έλεγχοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εναρκτήριο λάκτισμα για έναρξη ελέγχων στις παραλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες, έδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μετά βδομάδες κινητοποιήσεων σε Πάρο, Νάξο, Σέριφο, Ρόδο και άλλα νησιά.

«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες» είπε ο υπουργός υποστηρίζοντας πως κάποια στιγμή θα αρχίσει να γίνεται ό,τι δεν έγινε εδώ και μία 10ετία σε καθεστώς πλήρους ανομίας και ατιμωρησίας εκείνων που αυθαιρετούν και κερδοσκοπούν κλέβοντας και αλλοιώνοντας τις παραλίες των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας στο όνομα της κερδοσκοπίας.

Παρόλα αυτά, ο Κωστής Χατζηδάκης σε σημερινή δήλωσή του επέμενε πως οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες, θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να τηρείται το Σύνταγμα και να προστατεύεται η εικόνα του «ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για τη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21- 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Και ο υπουργός κατέληξε αναφέροντας:

«Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Όλα αυτά βέβαια μέλλει να αποδειχθούν στην πράξη. Από λόγια, χορτάσαμε…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα