ΑΘΗΝΑ
04:57
|
19.05.2024
Ο Τραμπ αποδοκίμασε τις νέες διώξεις εκτιμώντας πως πρόκειται για μία «άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» από τους Δημοκρατικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνονται οι κόντρες ανάμεσα στον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ και τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις νέες σοβαρές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του για συνωμοσία έναντι του αμερικανικού κράτους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται απόψε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) να εμφανιστεί σε δικαστήριο της Ουάσιγκτον ακούγοντας σε βάρος του τις κατηγορίες για «συνωμοσία σε βάρος του αμερικανικού κράτους», παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας και παραβίαση εκλογικών δικαιωμάτων.

Ο Τραμπ αποδοκίμασε τις νέες διώξεις εκτιμώντας πως πρόκειται για μία «άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» από τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση του νυν Προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Σε ανάρτησή του στο (ιδιόκτητο) Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης «Truth Social» ο Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν πως βρίσκεται πίσω από τη νέα δίωξη σε βάρος του λέγοντας:

«Οι Δημοκρατικοί δε θέλουν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία έχοντας εμένα απέναντί τους, διαφορετικά δεν θα προσέφευγαν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης».

Η νέα δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024 με σοβαρές αξιώσεις, ασκήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ που τον κατηγορεί κυρίως ότι υπονόμευσε τα θεμέλια της αμερικανικής δημοκρατίας προσπαθώντας να αλλοιώσει τη διαδικασία επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα