ΑΘΗΝΑ
21:24
|
16.09.2024
Εξελίξεις αναμένονται σήμερα, καθώς συνεδριάζει το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Σπαρτιατών» στο φόντο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ βουλευτών και του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, για τους δεσμούς με τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη.

Με τουλάχιστον 9, από τους 12 συνολικά, βουλευτές του κόμματος να έχουν εκφράσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την στήριξή τους στο καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, είναι ζητούμενο το κατά πόσον ο πρόεδρος του κόμματος είναι σε θέση να διατηρήσει τον έλεγχο του, πρόχειρα και προεκλογικά κυρίως, δομημένου κόμματος.

Το ρήγμα στους «Σπαρτιάτες» εκδηλώθηκε με τις αναφορές του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων και το σήριαλ συνεχίστηκε με την αποδοκιμασία του προέδρου του κόμματος που προανήγγειλε τη διαγραφή του. Ακολούθησε η ανακοίνωση 9 βουλευτών που χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου «αντιδεοντολογικές» και η δήλωση του Βασίλη Στίγκα ότι αυτός «διοικεί το κόμμα».

Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, από την επίτευξη συμβιβασμού έως την αποχώρηση βουλευτών και την διάσπαση του κόμματος, που θα αναστατώσει σε μεγάλο βαθμό την Βουλή, όλα τα μάτια είναι στραμμένα σήμερα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που αναμένεται θυελλώδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα