ΑΘΗΝΑ
12:49
|
06.05.2024
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 3 και 4 Σεπτέμβρη προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο με Ελλάδα και Κύπρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Κύπρο θα επισκεφθεί στις αρχές Σεπτέμβρη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ που είχε αρχικά προγραμματιστεί τον Ιούλιο αλλά αναβλήθηκε γιατί ο ίδιος υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την τοποθέτηση βηματοδότη.

Όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 3 και 4 Σεπτέμβρη.

Το ίδιο 24ωρο η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Citigroup ανακοίνωσε ότι οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις, που προωθεί ο Νετανιάχου παρά τις σφοδρές αντιδράσεις μεγάλου μέρους του λαού και της αντιπολίτευσης, έχουν αντίκτυπο σημαντικό στις δυνατότητες ανάπτυξης της ισραηλινής οικονομίας.

Εκτιμά πως θα υπάρχουν βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις από διαταράξεις στην οικονομική δραστηριότητα αλλά και μεσοπρόθεσμες που ενδεχομένως να κατεβάσουν τις προβλέψεις για ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 3,4% από 4% για το 2023 και στο 2,8% από 3,3% το 2024, δίχως να αποκλείει μία υποβάθμιση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης του Ισραήλ από διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα