ΑΘΗΝΑ
12:50
|
01.05.2024
Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε για τις νέες διαπραγματεύσεις των συμβολαίων των απεργών σεναριογράφων με τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι απεργοί σεναριογράφοι και τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες την Παρασκευή για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η απεργία τους για υψηλότερες μισθολογικές απαιτήσεις τον Μάιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το συνδικάτο των σεναριογράφων Writers Guild of America (WGA).

Η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), επικοινώνησε με την WGA και ζήτησε συνάντηση, ανακοίνωσε η διαπραγματευτική επιτροπή της WGA στα μέλη της.

«Θα επανέλθουμε σε επικοινωνία μαζί σας κάποια στιγμή μετά τη συνάντηση με περαιτέρω πληροφορίες», είπε η επιτροπή στα μέλη της στο σημείωμά της.

Το AMPTP διαπραγματεύεται για λογαριασμό της Walt Disney, του Netflix, της Warner Bros Discovery και άλλων κολοσσιαίων στούντιο.

Ένας εκπρόσωπος της AMPTP δήλωσε ότι η συμμαχία δεσμεύτηκε να βρει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η απεργία περίπου 11.500 σεναριογράφων και συγγραφέων οδήγησε τα μεγάλα στούντιο να ακυρώσουν νέα επεισόδια σε μια πληθώρα τηλεοπτικών εκπομπών, να διακόψουν την παραγωγή για την φθινοπωρινή τηλεοπτική σεζόν και να σταματήσουν τις εργασίες σε ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού.

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ενώθηκαν με τους σεναριογράφους σε πικετοφορίες τον Ιούλιο, καθώς ζήτησαν επίσης υψηλότερες αμοιβές στην εποχή του streaming και περιορισμούς στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ιστότοπος ψυχαγωγίας Deadline ανέφερε την Τρίτη ότι η WGA και τα στούντιο ήταν στα πρόθυρα να κάνουν μια σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα