ΑΘΗΝΑ
12:49
|
01.05.2024
Νομοσχέδιο για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός, περιγράφοντας τον πλήρη εργασιακό μεσαίωνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την 16ωρη εργασία «για όσους το επιθυμούν» θα προβλέπει νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, δήλωσε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και πρόβλεψη για «δόκιμους εργαζόμενους» που θα μπορούν να απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Κάνοντας σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση – πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως με το νομοσχέδιο θα θεσπίζεται η δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή να μπορεί να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες κάνοντας σαφές πως ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για 16ωρη εργασία.

Απαντώντας δε στην δημοσιογράφο για το αν αναφέρεται σε δύο 8ωρα μέσα στην ίδια μέρα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε», επικαλούμενος οδηγία της Ε.Ε. την οποία ενσωματώνει το νομοσχέδιο.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε πως με το νομοσχέδιο θα θεσπιστεί εξάμηνη περίοδος «δόκιμου εργαζόμενου» μετά την παρέλευση της οποίας μπορεί να λύεται η σύμβαση αυτομάτως και χωρίς αποζημίωση, κλείνοντας το μάτι στους εργοδότες για μεγαλύτερη ασυδοσία.

Όσο αφορά στους συνταξιούχους – και λίγες μέρες μετά την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 74 – ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ανάγκες της αγοράς για εργαζόμενους, δηλώνοντας πως θα πρέπει «να παραμένουν ενεργοί» και τόνισε πως το υπουργείο επιθυμεί να τους ενθαρρύνει να εργαστούν νόμιμα και όχι παράνομα. Γι’ αυτό το λόγο, ανέφερε, το νομοσχέδιο θα προβλέπει κατάργηση του πέναλτι και θέσπιση μιας εισφοράς υπέρ του ΕΦΚΑ περίπου 10% του επιπλέον εισοδήματος για τους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Τέλος ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε την επέκταση της κάρτας εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις και προανήγγειλε επιβολή προστίμου ύψους 10.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έχουν ψηφιακή κάρτα εργασίας στην περίπτωση της υποδηλωμένης εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα