ΑΘΗΝΑ
12:36
|
03.05.2024
Η είδηση ανακοινώθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με τον πρέσβη της ΛΔ Κίνας στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην δρομολόγηση ίδρυσης Κινέζικης Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα αλλά και την πραγματοποίηση έκθεσης παραδοσιακής κινεζικής τέχνης, στις αρχές φθινοπώρου που θα τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού κατέληξε η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζούνζιενγκ (Xiao Junzheng).

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η επισκόπηση των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται πως η Λίνα Μενδώνη τόνισε στον Πρέσβη της ΛΔ της Κίνας πως η διμερής πολιτιστική συνεργασία αποτελεί «πρωτεύον μέρος της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόσθεσε δε πως «όπως η Ελλάδα είναι το λίκνο του Πολιτισμού, αντίστοιχος είναι και ο ρόλος του κινεζικού πολιτισμού στην Ανατολή».

O Σιάο Τζουνζιενγκ μετέφερε στην Υπουργό τα συγχαρητήρια  και τις θερμές ευχές του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Χου Χέπινγκ για την ευόδωση του έργου της και τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας τους, καθώς η υπουργός είχε μαζί του τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα πολύωρη συνάντηση εργασίας.

Ελλάδα και Κίνα ενισχύουν και εμβαθύνουν την πολιτιστική τους συνεργασία

O Κινέζος πρέσβης έθεσε το ενδεχόμενο της ανταποδοτικής επίσκεψης της Λίνας Μενδώνη στο Πεκίνο, τον προσεχή Οκτώβριο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη στενών διμερών πολιτιστικών σχέσεων που αντανακλώνται, όπως τόνισε, και στις συχνές επισκέψεις αξιωματούχων και ανθρώπων του πολιτισμού της Κίνας.

Τέλος, η Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε τον Σιάο για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, οι οποίες θα ολοκληρωθούν, ως το τέλος του 2025. Έγινε, επίσης, θετική αποτίμηση του μέχρι στιγμής έργου του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού, που ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα