ΑΘΗΝΑ
20:25
|
15.05.2024
Ζητά αποζημίωση ύψους 360.000 δολαρίων, για αθέτηση συμβολαίου, μετά την απομάκρυνση της, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγωγή στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης έκανε η Ρωσίδα τραγουδίστρια της όπερας Άννα Νετρέμπκο, επειδή ανέστειλε τη συνεργασία τους σε απάντηση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η 51χρονη διάσημη σοπράνο, ζητά αποζημίωση ύψους 360.000 δολαρίων, για αθέτηση συμβολαίου και συκοφαντική δυσφήμιση και υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή της προκάλεσε εκτός από σημαντική απώλεια εισοδήματος και «σοβαρή ψυχική αγωνία και συναισθηματική δυσφορία», συμπεριλαμβανομένης της «κατάθλιψης, ταπείνωσης, αμηχανίας, στρες και άγχους και συναισθηματικού πόνου και ταλαιπωρίας».

Το διάσημο λυρικό θέατρο του Μανχάταν είχε ζητήσει, τον Μάρτιο του 2022 λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, από την Νετρέμπκο να αποσύρει δημόσια την υποστήριξή της προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που εκείνη δεν έπραξε, παρότι καταδίκασε την εισβολή.

Η διάσημη καλλιτέχνης της όπερας, η οποία έχει επίσης αυστριακή υπηκοότητα, αποπέμφθηκε από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης έναν μήνα μετά και όλες οι μελλοντικές της παραστάσεις ακυρώθηκαν.

Νωρίτερα φέτος, η Ρωσίδα σοπράνο υπέβαλε καταγγελία μέσω του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους καλλιτέχνες της όπερας, το American Guild of Musical Artists και της επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους μεγαλύτερου από 200 χιλιάδες δολάρια για αθέτηση συμβολαίου.

Από τότε που αποσύρθηκε από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, στην οποία εμφανίζονταν εδώ και 20 χρόνια, η Νετρέμπκο, έχει εμφανιστεί αλλού, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας τον Ιούνιο και του Μπάντεν Μπάντεν τον περασμένο μήνα και έχει προγραμματιστεί εμφανίσεις στο Μπουένος Άιρες, το Βερολίνο, τη Βιέννη, το Μιλάνο και το Παρίσι.

Επίσης, πρόκειται να εμφανιστεί στην Πράγα τον Οκτώβριο, αλλά τον περασμένο μήνα ο αντιδήμαρχος της πόλης προέτρεψε την αίθουσα συναυλιών να ακυρώσει την παράσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Reporters United: Διήμερο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & Αλληλεγγύης

Σε νοσοκομείο του Πειραιά με εγκεφαλικό ο Σταρόβας

Άλις Μανρό: Πέθανε η βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέας

Αρχαιολόγοι για Μονή της Χώρας: Παρατηρητής η UNESCO στην προστασία του μνημείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα