ΑΘΗΝΑ
23:04
|
02.05.2024
H επιτροπή δικαιοσύνης του κοινοβουλίου της χώρας διέταξε να διερευνηθούν οι δραστηριότητες του ιρλανδικού βραχίονα της Intellexa.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που στη χώρα μας το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών «θάβεται» συστηματικά, στην Ιρλανδία η «αμαρτωλή» εταιρεία Intellexa βρίσκεται αντιμέτωπη με εξονυχιστικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Journal η επιτροπή δικαιοσύνης του κοινοβουλίου της χώρας διέταξε να διερευνηθούν οι δραστηριότητες του ιρλανδικού βραχίονα της εταιρείας που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο μικροσκόπιο θα βρεθεί η παρουσία της Intellexa limited στη χώρα, αλλά και ο ρόλος της στη συνολική λειτουργία της Intellexa Group.

Η συγκεκριμένη θυγατρική εδρεύει στην Ιρλανδία για περισσότερα από τρία χρόνια και πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη «μαύρη λίστα» του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ χαρακτηριζόμενη ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης απαγορεύει σε αμερικανικές οντότητες να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή με τις Intellexa, Cytrox και τις θυγατρικές τους.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Intellexa και τις θυγατρικές της εταιρείες για κατασκευή, εμπορία και χρήση του Predator.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές κατέγραψαν τον όμιλο Intellexa ως εγγεγραμμένο στην Ελλάδα, όμως  οι έρευνες έδειξαν ότι έχει παρουσία και σε Ελβετία, Κύπρο, Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ενώ υπάρχει σύνδεση και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα