ΑΘΗΝΑ
11:58
|
02.05.2024
Ο νέος διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας είναι ο Ζεφρουά Λεζέν, πρώην εκδότης της ακροδεξιάς εφημερίδας Valeurs Actuelles.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με παραιτήσεις και την υπόσχεση πως οι αγώνες θα συνεχιστούν και εκτός εφημερίδας έληξε η 40ήμερη απεργία των δημοσιογράφων της Journal du Dimanche.

Περισσότεροι από τους μισούς δημοσιογράφους της μοναδικής κυριακάτικης εφημερίδας της Γαλλίας παραιτήθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση των εκδοτών να τοποθετήσουν στο «τιμόνι» της εφημερίδας τον ακροδεξιό Ζεφρουά Λεζέν.

Ο πρώην εκδότης της ακροδεξιάς εφημερίδας Valeurs Actuelles έχει καταδικαστεί 3 φορές για ρητορική μίσους. Συνολικά 16 φορές μπήκε στο στόχαστρο των αρχών για έρευνα. Είναι ένθερμος υποστηρικτής του εθνολαϊκιστή ομοϊδεάτη του, Ερίκ Ζεμούρ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία το 2022. Είναι επίσης στενός φίλος της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ανιψιάς της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

Όσο καιρό ήταν διευθυντής της Valeurs Actuelles είχε λάβει πρόστιμο για ρατσιστικές προσβολές σε βάρος της ακτιβίστριας και βουλεύτριας της «Ανυπότακτης Γαλλίας» Ντανιέλ Ομπονό. Παρά το ακροδεξιό βιογραφικό του ο νέος ιδιοκτήτης της Journal du Dimanche, Βενσάν Μπολορέ, τον όρισε επικεφαλής σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για το μέσο -περισσότερο συντηρητική- κάτι που δεν άρεσε στην πλειονότητα των εργαζομένων.

Ο Αντουάν Μάλο, ανταποκριτής της εφημερίδας δήλωσε πως «Δεν κερδίσαμε. Ο μεγαλύτερος αγώνας θα συνεχιστεί από έξω».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο δημοσιογράφος Τερέσα Κρεμίσι που υπογραμμίζει πως «ένας ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης έχει το δικαίωμα να διορίσει συντάκτη. Αλλά ο διορισμός σίγουρα δεν μπορεί να έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του προσωπικού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα