ΑΘΗΝΑ
14:58
|
04.12.2023
Η Ελλάδα θα «δημιουργήσει ένα παρεμφερές οικοσύστημα με αυτό του Ισραήλ» με τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων, του υπουργείου και των εταιρειών, είπε ο Δένδιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την συνεργασία ελληνικών βιομηχανιών με ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες επιδιώκει η Ελλάδα σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Δένδιας αναφέρθηκε στη «δέσμευση» της Ελλάδας «να εμπλουτίσει την αμυντική βιομηχανική συνεργασία» με το Ισραήλ «με κοινό όφελος για τις κοινωνίες και τις οικονομίες των δύο χωρών», τονίζοντας πως «θα συνεργαστούμε πολύ στενά με το Ισραήλ στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει «να δημιουργήσει ένα παρεμφερές οικοσύστημα με αυτό του Ισραήλ» με τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων, του υπουργείου και των εταιρειών.

Εκτίμησε πως οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει «μία στρατηγική σχέση» που βασίζεται στη «φιλία, το κοινό όραμα και τον στόχο για ένα ασφαλές περιβάλλον ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Οι αμυντικοί δεσμοί», συνέχισε ο Νίκος Δένδιας, «ανάμεσα στις χώρες μας έχουν ισχυροποιηθεί μέσω κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και μέσω ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών».

Κατά τα λοιπά, συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας να επαναλαμβάνει πως η Ελλάδα «είναι εναντίον σε κάθε προσπάθεια αλλαγής συνόρων μέσω της χρήσης βίας και πως λογίζει τον επιθετικό αναθεωρητισμό «ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας».Επίσης, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Γκάλαντ: Ισραήλ και Ελλάδα ενώνουν τα χέρια

Από την πλευρά του, ο Γιοάβ Γκάλαντ αναφέρθηκε «στους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας» ανάμεσα στις δύο χώρες και επεσήμανε ότι «Ισραήλ και Ελλάδα ενώνουν τα χέρια εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».

«Η αμυντική συνεργασία μας αγγίζει πολλούς τομείς» συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας πως «την αμυντική βιομηχανική συνεργασία μας συνεισφέρουμε όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και στις οικονομίες των δύο χωρών».

Εξέφρασε δε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ που κατέπεσε στην Εύβοια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρέντι Μπελέρης: Νέα αναβολή στο αίτημά του για άδεια ορκωμοσίας

Για συνενοχή σε εγκλήματα πολέμου εναντίον της Γάζας κατηγορείται η Ολλανδία

Μεγάλο «τσεκούρι» για τους εργαζομένους του Spotify

Στο εδώλιο για διαφθορά ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα