ΑΘΗΝΑ
00:38
|
02.05.2024
Η συμφωνία υπογράφηκε στο υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας παρουσία στελεχών και άλλων τουρκικών βιομηχανιών, όπως οι εταιρίες Aselan και Roketsan.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην υπογραφή σημαντικής συμφωνίας με την τουρκική πολεμική βιομηχανία Baykar Tech για την παραγωγή τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία υπέγραψαν το βράδυ της Κυριακής στελέχη της τουρκικής εταιρίας και της σαουδαραβικής κρατικής εταιρίας Saudi Arabian Military Industries (SAMI).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σαουδαραβικής κρατικής εταιρίας, η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει το ρόλο της στην στήριξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και των δυνατοτήτων της.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και την τουρκική εφημερίδα Sabah, η συμφωνία προβλέπει και τη μεταφορά τεχνολογίας από την τουρκική στη σαουδαραβική εταιρία για την παραγωγή drone  στη Σαουδική Αραβία.

Αξίζει να επισημανθεί πως η τελετή υπογραφής της συμφωνίας έγινε στο υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ παρουσία στελεχών και άλλων τουρκικών βιομηχανιών, όπως οι πολεμικές βιομηχανίες με έδρα την Άγκυρα Aselan και Roketsan.

Μετά την υπογραφή της σημαντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών, η Baykar  ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ:

«Ο δεσμός φιλίας μας γίνεται ισχυρότερος. Ιστορικά βήματα γίνονται για την περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα».

Η Baykar έχει ως σήμερα υπογράψει συμφωνίες με 30 χώρες για την πώληση ΤΒ2, εκ των οποίων δύο είναι χώρες της ΕΕ και τέσσερις του ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα