ΑΘΗΝΑ
00:51
|
07.05.2024
«(Δεν) κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτή την εικόνα» - Επιμένει ο δήμαρχος Ύδρας για τα γαϊδουράκια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις εικόνες υπερφορτωμένων γαϊδουριών στην Ύδρα, ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα εργασίας στη χώρα.  

Η εικόνα που προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν αυτή με ένα γαϊδουράκι να κουβαλά ψυγείο, στα σοκάκια της Ύδρας και να παραπατά λόγω του βάρους και πιθανόν της μη σωστής τοποθέτησης του φορτίου. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Υδραίων Γιώργος Κουκουδάκης, κατηγόρησε τις καταγγέλλουσες φιλοζωικές οργανώσεις για προσπάθεια συκοφάντησης του νησιού. «Δεν είναι γαϊδούρια αλλά μουλάρια που μπορούν να σηκώσουν μέχρι 100 κιλά και από την προανακριτική εξέταση που διεξήχθη, το ψυγείο ζύγιζε 67 κιλά».

Χθες Δευτέρα 7/8 ο δήμαρχος της Ύδρας επανήλθε στο θέμα και είχε έναν θερμό τηλεοπτικό διάλογο στην ΕΡΤ με τη δημοσιογράφο και διευθύντρια του Zero Stray Pawject, Σταματίνα Σταματάκου.

Ο κ. Κουκουδάκης είπε: «Στο νησί δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί ούτε άνθρωπος ούτε εμπορεύματα με άλλον τρόπο. Γίνεται 200 χρόνια στο νησί. Δεν παραβιάζεται καμία νομοθεσία και δεν έχει καταγραφεί ουδέποτε περιστατικό κακοποίησης ζώου».

Η κ. Σταματάκου απάντησε: «Δεν μπορεί να είναι κανονικότητα να βλέπεις ένα ζώο με ψυγείο επάνω του, να μην μπορεί καν να ισορροπήσει».

Η κακοποίηση και η «παραδοσιακή» εκμετάλλευση των ιπποειδών από τον άνθρωπο ενέπνευσε την εικονογράφο-καλλιτέχνιδα missy_merida.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Missy merida (@missy_merida)

Η ίδια σχολίασε: (Δεν ) κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτή την εικόνα. Δεν αντέχω άλλο . Δεν αντέχω να κοιτάζω θέλω να αλλάξει ΤΩΡΑ αυτή η εκμετάλλευση ο βασανισμός. Δεν αντέχω.
Δεν υπάρχει επιλεκτική φιλοζωία τρώγοντας σουβλάκια, ζώα δεν είναι μόνο τα ζώα αγκαλιάς. Σας παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορούμε ουσιαστικά να αντιδράσουμε κατά του βασανισμού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα