ΑΘΗΝΑ
06:54
|
03.05.2024
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κιέβου, Ρώσοι χάκερ προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε «ευαίσθητες πληροφορίες» γύρω από τις μετακινήσεις μονάδων του στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσπάθεια Ρώσων χάκερ να διεισδύσουν στο πληροφοριακό σύστημα του ουκρανικού στρατού απέτρεψαν οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, SBU.

Κατά τους ισχυρισμούς του Κιέβου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των ρωσικών προσπαθειών διείσδυσης στα πληροφοριακά συστήματα της ουκρανικής κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων και του ενεργειακού τομέα, παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις της Μόσχας.

 «Ως αποτέλεσμα σύνθετων μέτρων, η SBU αποκάλυψε και μπλόκαρε τις παράνομες ενέργειες Ρώσων χάκερ που προσπάθησαν να διεισδύσουν στα στρατιωτικά δίκτυα της Ουκρανίας και να οργανώσουν συλλογή πληροφοριών», ανέφερε σήμερα η υπηρεσία σε ανάρτησή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, χάκερ από τη Ρωσία προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε «ευαίσθητες πληροφορίες» γύρω από την τοποθεσία και τις μετακινήσεις μονάδων των ενόπλων δυνάμεων και την τεχνική υποστήριξη που λαμβάνουν.

Η SBU υποστήριξε ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρει μια ομάδα Ρώσων χάκερ, γνωστών στην κοινότητα της κυβερνοασφάλειας με το προσωνύμιο Sandworm.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι χάκερ σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ουκρανικά στρατιωτικά τάμπλετ για να διασπείρουν ιούς στο σύστημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα