ΑΘΗΝΑ
07:32
|
03.05.2024
«Εάν υπάρξει εδώ κλιμάκωση ή σύγκρουση, τότε θα επιστρέψουμε τον Λίβανο στη Λίθινη Εποχή» είπε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απειλές κατά της λιβανέζικης σιιτικής πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εκτόξευσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ κατά την επίσκεψή του στη μεθόριο με τον Λίβανο.

 «Μη πλανάσθε. Κάνατε λάθη στο παρελθόν και πληρώσατε πολύ βαριά τιμήματα. Εάν υπάρξει εδώ κλιμάκωση ή σύγκρουση, τότε θα επιστρέψουμε τον Λίβανο στη Λίθινη Εποχή. Δε θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη δύναμη, και να διαβρώσουμε κάθε ίντσα της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου, εάν το θελήσουμε» είπε ο Ισραηλινός υπουργός.

Κατά τα άλλα ισχυρίστηκε πως η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με το Λίβανο, λέγοντας:

«Δε θέλουμε πόλεμο. Αλλά είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, τους στρατιώτες μας και την κυριαρχία μας».

Ο Γιοάβ Γκάλαντ μετέβη σε σημείο προκειμένου να παρατηρήσει μεθοριακή περιοχή μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου όπου πρόσφατα η Χεζμπολάχ είχε στήσει δύο σκηνές για να μετρήσει τις αντιδράσεις του ισραηλινού στρατού στο κατεχόμενο έδαφος.

Μαζί με τον υπουργό Άμυνας ήταν ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγος Όρι Γκορντίν και ο διοικητής της 91ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Σάι Κάλπερ.

Αλλά αυτή η ρητορική έχει κλιμακωθεί μετά από μια επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου και από την οποία τραυματίστηκε ένας οδηγός αυτοκινήτου τον περασμένο Μάρτιο. Το εβραϊκό κράτος κατηγόρησε τη λιβανέζικη οργάνωση για την επίθεση.

Η σιιτική λιβανέζικη οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα