ΑΘΗΝΑ
16:27
|
26.06.2024
Ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ενώ το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η οπαδική βία απαιτεί σύνθετη προσέγγιση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η ολιγωρία των ελληνικών αρχών για την αποτροπή της φονικής οπαδικής βίας Κροατών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, OPAR ARENA,  στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του απαιτεί την αποπομπή ή παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, στηλιτεύοντας το γεγονός πως ο τελευταίος δεν βρήκε «καμία δική του πολιτική ευθύνη για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., που είχε ως αποτέλεσμα την άγρια δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Το σχόλιο του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει πως ο Οικονόμου είναι «ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία προηγουμένως είχε καταλογίσει “τραγική αποτυχία”».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ο κ. Οικονόμου θα αποτελούσε ήδη παρελθόν. Είναι προφανές, όμως, ότι έχει την στήριξη του κ. Μητσοτάκη για να παραμένει στην θέση του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Δίπλα στην αδιαφορία, την αδράνεια και την ασύλληπτη ανικανότητα, ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε την ανευθυνότητα, που επιτείνει την ανασφάλεια των πολιτών μετά τα όσα σοκαρίστηκα συνέβησαν χθες».

Οι βουλευτές του Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ​, Αναστάσιος Νικολαΐδης (που είναι βουλευτής Ν.Δράμας και υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού) και ο Θανάσης Ζαννιάς, που είναι Γραμματέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) ανέφεραν ότι η οπαδική βία που οδήγησε στην απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής «είναι ένα σύνθετο φαινόμενο με προεκτάσεις πέρα από τον χώρο του αθλητισμού και για αυτό απαιτείται ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπισή του και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις οι οποίες δεν επιλύουν το πρόβλημα, αλλά το μεταφέρουν εκτός αγωνιστικών χώρων».

Τονίζει δε τα ακόλουθα:

«Το χθεσινοβραδινό τραγικό συμβάν δημιουργεί παράλληλα πολλά ερωτηματικά και για τον αποτρεπτικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει η Ελληνική Αστυνομία σε τέτοια ακραία περιστατικά, καθώς είναι εντελώς εκτός οποιασδήποτε  λογικής προσέγγισης, μια πολυάριθμη ομάδα χούλιγκαν από το εξωτερικό να φέρεται να διασχίζει ανενόχλητη την ελληνική επικράτεια, να χρησιμοποιεί μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα της χώρας και να δρα οργανωμένα, σε συνεργασία με Έλληνες συνεργούς, με εγκληματικό τρόπο έξω από ένα γήπεδο της πατρίδας μας. Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις και την ανάλογη απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο. Η τραγική ολιγωρία της πολιτείας είναι δεδομένη, καθώς παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, με αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου».

Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ εκτίμησε πως κανείς από όσους εμπλέκεται στη διαχείριση των γεγονότων «δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου υπουργού».

«Κατά συνέπεια – συνεχίζει το κόμμα στην ανακοίνωσή του – ελάχιστη ένδειξη ανάληψης ευθύνης, σημαίνει ότι κανείς από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των γεγονότων δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου υπουργού. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός και η νεολαία χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν συνολικά την πολιτική που διαμορφώνει το έδαφος και ανέχεται τέτοιου είδους φαινόμενα» καταλήγει το κόμμα στο σχόλιό του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε παλιό εργοστάσιο στο Μοσχάτο

Αστροναύτες του Starliner «εγκλωβίστηκαν» στο διάστημα

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Διαδικτυακή προβολή ταινίας-εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα