ΑΘΗΝΑ
01:14
|
02.05.2024
Προσήχθη ένας 29χρονος ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς που απείλησε το όρος Μαίναλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Δευτέρας, στην περιοχή Άγιος Βλάσιος στην Τρίπολη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τριπόλεως κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε ωστόσο αρκετή δασική έκταση.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, αλλά και νωρίς το πρωί, από τις επίγειες δυνάμεις με σύμμαχο την υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο σημείο παραμένουν 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της μέρας τέθηκαν σε επιφυλακή ξανά και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ενώ προσήχθη ένας 29χρονος ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς, ο οποίος, σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και το 2021 είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η φωτιά εκδηλώθηκε πίσω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Μισή ώρα αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εστία, πολύ πιο σοβαρή, στις παρυφές του Μαίναλου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρώτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα