ΑΘΗΝΑ
00:03
|
08.05.2024
Η απάντηση στο ψευδές και συκοφαντικό άρθρο γνώμης, το οποίο δημοσιεύτηκε στη στήλη «Απόψεις» της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στις 22 Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εξώδικο στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστου απάντησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), διαμαρτυρόμενος για το ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα στη στήλη «Απόψεις» της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στις 22/7/2023.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι «με συνεχείς δημοσιεύσεις σας εστιάζετε στο θέμα του επί της οδού Ερμού αρ. 134-136 παραχωρηθέντος από το ΥΠΠΟ κτιρίου που στεγάζει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, προτρέποντας έμμεσα και άμεσα το ΥΠΠΟ να άρει την παραχώρηση, με προφανή στόχο να πληγεί έμπρακτα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και τα μέλη του».

Ο ΣΕΑ διαμαρτύρεται και κατηγορεί τον αρθρογράφο για άμεση υλική βλάβη του Συλλόγου και των μελών του από το δημοσίευμα καθώς «το κτίριο αυτό στεγάζει τόσο τα γραφεία του Συλλόγου, όσο και την βιβλιοθήκη του Συλλόγου, ξενώνα για τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που διαβιούν στην επαρχία, επιστημονικές διαλέξεις που προβάλλουν το έργο των αρχαιολόγων-μελών μας, σεμινάρια που παρακολουθούν τα μέλη μας για την βελτίωση των δεξιοτήτων τους».

Το αίτημα του ΣΕΑ είναι ο δημοσιογράφος και η εφημερίδα να προβούν σε επανόρθωση, δημοσιεύοντας το εξής κείμενο: 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στεγάζεται στο κτίριο ιδιοκτησίας ΥΠΠΟ επί της Ερμού 134-136, με νόμιμη παραχώρηση που ερείδεται άρθρο 16, παρ. 5 του Ν. 1264/1982. Ο Σύλλογος κάνει χρήση του κτιρίου στη βάση των καταστατικών του σκοπών, με εκδηλώσεις που προάγουν την σχέση των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την κοινωνία και το κύρος του Συλλόγου, και εκπληρώνουν τους κοινωνικούς σκοπούς ενός δημόσιου κτηρίου, αποτελώντας έναν ζωντανό χώρο-τοπόσημο στην περιοχή του Θησείο. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κτίριο του Συλλόγου στις 18/7/2023 με θέμα “Δικαιοσύνη για το έγκλημα στην Πύλο”, σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, και το ακουστικό live που ακολούθησε, αποτέλεσε μια εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς του ναυαγίου της Πύλου, με απόλυτο σεβασμό στο κτίριο που τη φιλοξένησε”, και ζητούν από την εφημερίδα να συμπληρώσει ότι οποιαδήποτε αναφορά στην εκδήλωση “βασίστηκε σε μη ακριβή πληροφόρηση που είχε ο συντάκτης του σχετικού άρθρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα