ΑΘΗΝΑ
01:29
|
03.05.2024
«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τραγική αποτυχία στον τομέα της πρόληψης σχετικά με την κάθοδο των νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τα σοβαρά επεισόδια που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, φιλάθλου της ΑΕΚ, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. Παραδέχθηκε ότι έγιναν επιχειρησιακά λάθη, αλλά χαρακτήρισε τον δρόμο της δικής του παραίτησης ως τον «εύκολο» δρόμο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» ο κ. Οικονόμου είπε: «Δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ -αν και είμαι μόλις δέκα μέρες στη θέση μου- αν το ζήτημα είχε να κάνει με τον πολιτικό σχεδιασμό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός, επιχειρησιακός, για να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν, ή για να προβάλει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν μπορεί να διανύουν τη μισή Ελλάδα και μην μπορούν να σταματήσουν κάπου». 

Ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι και αναλαμβάνω την ευθύνη μου, για όσο καιρό ο Πρωθυπουργός με εμπιστεύεται σε αυτή τη θέση, έτσι ώστε να δουλέψουμε σκληρά με τους αξιωματικούς, με τους Έλληνες αστυνομικούς για να αλλάξουμε όσα δεν δουλεύουν σωστά. Αυτή είναι η εντολή, άλλωστε, που έδωσε ο κόσμος στη Νέα Δημοκρατία, να βελτιώσουμε ό,τι βελτιώνεται, να αλλάξουμε ό,τι αλλάζεται, να κάνουμε μία Ελληνική Αστυνομία έτσι όπως πρέπει να είναι».

Χούλιγκαν μέσα, πρόσφυγες έξω στα συρματοπλέγματα. Την επιλεκτική και καθαρά πολιτική στάση της ΕΛ.ΑΣ στα σύνορα αυτής της χώρας σχολιάζει με το σκίτσο του ο «Κωστάκης Σκίτσα» στον λογαριασμό του στο Facebook.

Και να μην ξεχνάμε και κάποια ρεπορτάζ για την «εισβολή» των ασυγκράτητων μεταναστών και προσφύγων από τον Έβρο (παλιότερο σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου, John Antono).

Ενώ ο Κροάτης φασίστας χούλιγκαν δεν εισβάλλει αφού είναι Ευρωπαίος…

… και με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ο ηθοποιός Γιώργος Γαλίτης εστιάζει στα ναζιστικά στοιχεία και σύμβολα που ματώνουν το ποδόσφαιρο και βυθίζουν στο πένθος οικογένειες, όπως αυτή του Άλκη Καμπανού και από χθες του Μιχάλη Κατσούρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα