ΑΘΗΝΑ
12:48
|
30.04.2024
Κροάτης δημοσιογράφος κατηγόρησε, επίσης, τους Έλληνες ότι του όρμησαν με σκοπό να του πάρουν την κάμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ευθύνη τουλάχιστον της δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους οι Κροάτες με τα τοπικά μέσα να φέρνουν στη δημοσιότητα στοιχεία πως ο δολοφόνος του Μιχάλη δεν είναι Κροάτης χούλιγκαν αλλά Έλληνας.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος της Dnevnik Nova TV «η αστυνομία της Ελλάδας από τα δακτυλικά αποτυπώματα έχει καταλήξει πως ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ είναι Έλληνας».

Ο δημοσιογράφος Marko Šepat σε ρεπορτάζ που μετέδωσε από την Αθήνα για το Dnevnik Nova αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για την τραγική υπόθεση:

«Η κατάσταση στην Αθήνα δεν είναι ευνοϊκή ούτε για τους Κροάτες ούτε για την ελληνική αστυνομία. Αφού πληροφορηθήκαμε τι συνέβη κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, φτάσαμε στο σημείο και αρχίσαμε τα γυρίσματα. Όταν κατάλαβαν ότι ήμασταν από την Κροατία, οι Έλληνες όρμησαν πάνω μας και απαίτησαν την κάμερά μας, αλλά ο εικονολήπτης κατάφερε να διαπραγματευτεί, απλά πήραν την κάρτα με την οποία γυρίζαμε», λέει στο ρεπορτάζ του ο Κροάτης δημοσιογράφος.

ντιναμο ζαγκρεμπ χουλιγκαν παναθηναικος δολοφονια νεα φιλαδελφεια

Στη συνέχεια αναφέρεται στις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το φιάσκο της αστυνομίας, η οποία ενώ είχε όλα τα στοιχεία από τις αρχές της Κροατίας και του Μαυροβουνίου δεν κατάφερε να σταματήσει το κονβόι των χούλιγκαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Οι κρατούμενοι Κροάτες οπαδοί οδηγήθηκαν για εξέταση DNA, ο δολοφόνος άφησε ίχνη στον νεκρό οπαδό και τώρα αναζητείται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους, συνέλαβε επτά οπαδούς στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και έναν σε λεωφορείο με προορισμό την Αλβανία. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι Έλληνας πολίτης», αποκάλυψε ο ρεπόρτερ του Dnevnik Nova TV.

Παράλληλα υπενθυμίζει, ότι η αστυνομία συνέλαβε 98 άτομα, στην πλειονότητά τους Κροάτες, αλλά μεταξύ αυτών υπήρχαν και Έλληνες πολίτες, δηλαδή οπαδοί του Παναθηναϊκού, με τους οποίους οι οπαδοί της Ντιναμό έχουν φιλικές σχέσεις.

Σε άλλο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος της Dnevnik Nova TV που βρίσκεται στην Αθήνα και παρακολουθεί όλα τα γεγονότα γύρω από τις ταραχές υποστήριξε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από οπαδούς στην Αθήνα αναμένονται χούλιγκαν από Γερμανία, Ιταλία και Λευκορωσία οι οποίοι έχουν καλές σχέσεις με τους οπαδούς της ΑΕΚ για να «εκδικηθούν» για τον θάνατο του 29χρονου.

«Υπήρχαν πληροφορίες ότι απόψε ή αύριο αναμένονται στην Αθήνα συνολικά χίλιοι οπαδοί από τις ομάδες της Μασσαλίας, του Λιβόρνο, του Στ. Πάουλι και της Λευκορωσικής Παρτιζάν. Μιλάμε δηλαδή για ακροαριστερές ομάδες φιλάθλων που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με τους οπαδούς της ΑΕΚ λόγω της οπαδικής τους σχέσης», καταλήγει στο ρεπορτάζ του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα