ΑΘΗΝΑ
16:00
|
05.05.2024
Την καταγγελία των Ρώσων διέψευσε αργότερα ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που είναι ένας από τους στενούς συμβούλους του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ουκρανική απόπειρα επίθεσης στο πυρηνικό σταθμό ενέργειας, στη Ζαπορίτζια, κατήγγειλαν σήμερα ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιτεθούν με ένα τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος  (drone) σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αναλύοντας τη διαδρομή πτήσης του drone, το οποίο κατέρριψαν, ανέφερε το RIA, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του φερόμενου drone, κατεστραμμένου.

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

Την καταγγελία των Ρώσων διέψευσε αργότερα ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που είναι ένας από τους στενούς συμβούλους του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διέψευσε τον ισχυρισμό αυτό.

«Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ουκρανία δεν πραγματοποίησε κανένα είδος επίθεσης με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, δεν σχεδιάζει επίθεση και ούτε καν το σκέφτεται θεωρητικά» ισχυρίστηκε  ο Ποντολιάκ στο Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα