ΑΘΗΝΑ
15:32
|
30.04.2024
Ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο εξήγησε πως η εξέλιξη δε σηματοδοτεί αλλαγή στη στάση της Μόσχας στο κυπριακό, διαβεβαιώνοντας πως αυτή παραμένει αταλάντευτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προξενικές υπηρεσίες στην κατεχόμενη Λευκωσία σχεδιάζει να προσφέρει «στο εγγύς μέλλον» η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε σήμερα νωρίς το απόγευμα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το πρακτορείο επικαλούμενο το Ρώσο πρέσβη στην Κύπρο, Μουράτ Ζιαζίκοφ, ανέφερε πως η απόφαση σχετίζεται με την «με την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της ρωσικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της που διαμένουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», οι οποίοι εκτιμάται πως ανέρχονται σε περίπου 50.000.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Μόσχα δεν κάνει κάτι διαφορετικό από όσα κάνουν «αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, που έχουν διπλωματικές αποστολές που ασχολούνται με προξενικά ζητήματα που λειτουργούν στη βόρεια Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Μουράτ Ζιαζίκοφ επέμεινε ιδιαίτερα στο να μην δοθεί «πολιτική χροιά» στην επικείμενη εξέλιξη, επαναλαμβάνοντας πως η θέση της Ρωσίας στο κυπριακό δεν έχει αλλάξει. Κατέληξε δε τονίζοντας:

«Όσον αφορά την προσέγγισή μας στο κυπριακό ζήτημα, αυτή παραμένει αμετάβλητη. Συνεχίζουμε την προσκόλληση στην πολιτική αρχών και με συνέπεια υποστηρίζουμε μία γενική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση του ζητήματος εντός των γνωστών διεθνών και νομικών πλαισίων που περιγράφονται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ ότι το χρήμα ρέει στον στρατό του Ισραήλ παρά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα