ΑΘΗΝΑ
14:20
|
18.05.2024
Με έκτακτο διάταγμα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος απέπεμψε απόψε από το αξίωμά τους οκτώ κυβερνήτες στη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους περισσότερους κυβερνήτες περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης απέπεμψε απόψε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να ικανοποιήσει μέρος των πιέσεων που υφίσταται εδώ και καιρό για «πολιτικά μέτρα» που θα εκτονώσουν την απογοήτευση του παλαιστινιακού λαού για τη διαχείριση της κατάστασης από την Παλαιστινιακή Αρχή ενώ κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο η βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών.

Εκτός αξιώματος βρέθηκαν απόψε οι κυβερνήτες οκτώ επαρχιών, μεταξύ των οποίων εκείνοι σε Ναμπλούς, Τζενίν και Τουλκαρέμ. Αλώβητοι έμειναν μόλις τρεις κυβερνήτες (συμπεριλαμβανομένης της Ραμάλας).

Το γραφείο του Παλαιστίνιου προέδρου ανακοίνωσε πως θα συγκροτηθεί επιτροπή για να αποφασίσει τους αντικαταστάτες των κυβερνητών που αποπέμφθηκαν από το αξίωμά τους.

Εκλογές στα κατεχόμενα εδάφη έχουν να γίνουν πάνω από μιάμιση δεκαετία. Η τετραετής θητεία του προέδρου Αμπάς έχει λήξει από το 2009. Βουλευτικές εκλογές έχουν να γίνουν από το 2006 με τελευταία δικαιολογία την άρνηση των ισραηλινών κατοχικών αρχών να επιτρέψουν τη διεξαγωγή τους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα