ΑΘΗΝΑ
16:29
|
29.09.2024
Βακτηρίδια legionella βρήκαν στο σύστημα ύδρευσης της βρετανικής φορτηγίδας Bibby Stockholm στο οποίο μεταφέρονται παράτυποι μετανάστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βακτηρίδιο Legionella που προκαλεί τη νόσο των λεγεωνάριων εντοπίστηκε σήμερα στην παροχή νερού στην πλωτή φορτηγίδα «Bibby Stockholm» που έχει ελλιμενιστεί στο Ντόρσετ της Αγγλίας για να στεγάσει εκατοντάδες από τους χιλιάδες παράτυπους μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, που έκανε και την αποκάλυψη, η νόσος των λεγεωνάριων είναι πνευμονική λοίμωξη που η εθνική υπηρεσία υγείας περιγράφει ως ασυνήθιστη αλλά «πολύ σοβαρή». Οπότε κρίθηκε αναγκαίο, για λόγους πρόληψης, να απομακρυνθούν οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες, την ώρα που αναμενόταν να φτάσουν κι άλλοι στο πλοίο.

Η «νόσος των λεγεωνάριων» είναι πνευμονική λοίμωξη που η εθνική υπηρεσία υγείας περιγράφει ως ασυνήθιστη αλλά «πολύ σοβαρή». Ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες, την ώρα που αναμενόταν να φτάσουν κι άλλοι στο πλοίο.

Η τριώροφη φορτηγίδα διαθέτει 200 μικρά δωμάτια. Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης Ρίσι Σούνακ προέβλεπε ότι θα φιλοξενούνταν πάνω από 500 άτομα,  ενώ η διαμόρφωσή της θυμίζει περισσότερο φυλακή παρά χώρο φιλοξενίας.

Τι είναι η λεγιονέλλα

Η Legionella είναι ένα γένος παθογόνων gram-αρνητικών βακτηρίων που περιλαμβάνει το είδος L. pneumophila, που προκαλεί λεγιονέλλωση, συμπεριλαμβανομένης μιας ασθένειας τύπου πνευμονίας που ονομάζεται νόσος των Λεγεωνάριων και μιας ήπιας ασθένειας που μοιάζει με γρίπη που ονομάζεται πυρετός Pontiac.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Κολωνό – Ένας τραυματίας

33 νεκροί, 195 τραυματίες από τις χθεσινές ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο

Το Ιράν δεσμεύεται να απαντήσει στη δολοφονία από το Ισραήλ διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Κύπρος: Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή έξω από βρετανική βάση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα