ΑΘΗΝΑ
23:43
|
18.05.2024
«Σε πραγματικές συνθήκες, τα όπλα μας δείχνουν αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ποιότητα των δυτικών οπλικών συστημάτων που στέλνονται στην Ουκρανία αμφισβήτησε σήμερα ο 68χρονος Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την έναρξη της τελετής του ετήσιου στρατιωτικού φόρουμ Army 2023 ο Σοϊγκού δήλωσε ότι πολλές από τις καινοτομίες ρωσικών πολεμικών βιομηχανιών χρησιμοποιούνται στα πεδία των συγκρούσεων στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα να πραγματοποιούν πιο αποτελεσματικές επιχειρήσεις.

«Σε πραγματικές συνθήκες, τα όπλα μας δείχνουν αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today, διαπιστώνοντας ότι την ίδια περίοδο «ο πολυδιαφημισμένος δυτικός εξοπλισμός αποδεικνύεται στην πράξη ελαττωματικός».

Ο ίδιος υπέδειξε στο ακροατήριό του τα δυτικά όπλα που έχουν κατασχέσει οι ρωσικές δυνάμεις σε μέτωπα της Ουκρανίας στην έκθεση «Army 2023 International Military Technical Forum» στην οποία εκτίθενται περίπου 28.500 όπλα, αμυντικά συστήματα και πυρομαχικά που έχουν κατασκευάσει 1.500 ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

Ο Σοϊγκού υποστήριξε πως οι ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες έχουν «όχι μόνο καταφέρει να προσαρμοστούν γρήγορα παρά τις σκληρές δυτικές κυρώσεις αλλά και να αυξήσουν τις ικανότητες και δυνατότητές τους σε αρκετούς τομείς».

Σε σχετικό ρεπορτάζ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου αναφέρεται πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν ήδη στείλει στην Ουκρανία όπλα, αμυντικά συστήματα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας άνω των 100 δις. δολαρίων, ενώ στις αρχές του 2023 έδωσαν στον ουκρανικό στρατό και σύγχρονα δυτικά άρματα μάχης προσδοκώντας οφέλη στη διάρκεια της λεγόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη με όχι σημαντικά αποτελέσματα.

Μεταξύ των δυτικών όπλων που έχουν κατάσχει οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία είναι περίπου 5.000 τεμάχια βαρύ οπλισμού, δεκάδες δυτικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ οι αιχμάλωτοι ανέρχονται σε περίπου 43.000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα