ΑΘΗΝΑ
23:55
|
04.05.2024
«Στο μεταξύ η Κομισιόν… σιωπηλή για τα pushbacks, την έρευνα για το ναυάγιο της Πύλου, το σκάνδαλο υποκλοπών…», σχολιάζει η εισηγήτρια της PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.
Οικογένειες Μητσοτάκη-ντερ Λάιεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι όλοι σε διακοπές; Ή μήπως το ερώτημα θα έπρεπε να είναι: «Πρέπει να είναι όλοι σε διακοπές;». Στην Αθήνα υπάρχει από τις 7 Αυγούστου ένας νεκρός, ο Μιχάλης Κατσούρης, λόγω της κρατικής ανικανότητας να εμποδίσει την κάθοδο δεκάδων Κροατών νεοναζί χούλιγκανς που θα δυναμίτιζαν ούτως ή άλλως την ατμόσφαιρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ακόμα σε διακοπές. Στις Βρυξέλλες εκκρεμούν πολλές υποθέσεις και σκάνδαλα αλλά η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε την κάθοδό της μέχρι τα Χανιά για να χαλαρώσει.

Η Σόφι ιν’τ Βελντ, μέλος της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, ενοχλήθηκε με την ανεμελιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Με ανάρτησή της η ευρωβουλευτής σχολιάζει καυστικά τη φιλοξενία της προέδρου της Κομισιόν από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τη στιγμή που εκκρεμούν τόσες υποθέσεις και σκάνδαλα σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης. Έγραψε στο X (πρώην Twitter) η Σοφί Ιν’τ’Βελτ:

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εμφανώς σιωπηλή σχετικά με τα pushbacks, την έρευνα για το ναυάγιο της Πύλου, το σκάνδαλο υποκλοπών που στοχεύει τους αντιπάλους της ΝΔ, την ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός ερευνητή δημοσιογράφου και την υπονόμευση ανεξάρτητων εποπτικών οργάνων.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφθασε το Σάββατο 12 Αυγούστου στα Χανιά, σύμφωνα με πληροφορίες, και φιλοξενείται στο σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του. Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο σύζυγός της διαμένουν στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι. Σύμφωνα τον ιστότοπο zarpanews.gr, το βράδυ του Σαββάτου οι προσκεκλημένοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, απόλαυσαν το δείπνο τους με κρητικά εδέσματα με θέα τον Κόλπο της Σούδας.

Την ανάρτηση συνοδεύει δημοσίευμα του ιστότοπου Politico, σύμφωνα με το οποίο η πρόεδρος της Κομισιόν «ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή ένα σύντομο, ιδιωτικό ταξίδι στα Χανιά της Κρήτης, όπου μαζί με τον σύζυγό της παραθέρισαν ως καλεσμένοι του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του στο εξοχικό τους στο Ακρωτήρι. Η τοπική εφημερίδα zarpanews.gr έχει μια χαρούμενη φωτογραφία του προέδρου της Κομισιόν και του Έλληνα πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι οι καλεσμένοι και οι οικοδεσπότες τους απόλαυσαν ένα παραδοσιακό κρητικό δείπνο με θέα στον κόλπο της Σούδας το βράδυ του Σαββάτου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα