ΑΘΗΝΑ
01:04
|
04.05.2024
Η αυθαίρετη επιβολή μέτρων ενός μέρους των Ορθόδοξων Εβραίων κατά των γυναικών στο Ισραήλ, προκαλεί την αντίδραση του πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ «είναι ελεύθερη χώρα στην οποία  κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει τα δικά του όρια του πάνω στο ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας και ποιος όχι» δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά το σάλο που προκάλεσαν διαδοχικά σοβαρά περιστατικά φανατικών Ορθόδοξων Εβραίων κατά γυναικών που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες.

Προηγήθηκε η διαθεσιμότητα οδηγού ενός λεωφορείου που «διέταξε» μία ομάδα έφηβων κοριτσιών να καθίσει στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου και να καλύψουν εκτεθειμένα σημεία του σώματός τους επειδή «δεν ήταν σεμνά ντυμένες».

Οι έφηβες που αναγκάστηκαν να πάνε στα πίσω καθίσματα λεωφορείου

Το περιστατικό αυτό (που είναι μόνο το τελευταίο μίας σειράς ανάλογης συμπεριφοράς από ακραίους Ορθόδοξους Εβραίους κόμματα των οποίων συμμετέχουν στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου) καταγράφηκε σε λεωφορείο της γραμμής  Nateev Express 885  που κάνει το δρομολόγιο Ασντόντ – Κφαρ Ταβόρ.

Την Κυριακή μία 88χρονη γυναίκα, η Τζέφι Ερέζ, από το Γκιταταγίμ δήλωσε στο δημόσιο ραδιόφωνο ΚΑΝ πως ένας οδηγός λεωφορείου επανειλημμένα την αγνόησε όταν τον ρώτησε εάν είχε επιβιβαστεί στο σωστό λεωφορείο. Όταν ο σύζυγός της ρώτησε τον οδηγό γιατί απαξιούσε να απαντήσει στη γυναίκα του, αυτός απάντησε πως πολύ απλά «αρνείται να μιλήσει σε γυναίκες».

  • «Στεναχωρήθηκα βαθιά. Έχω επιβιώσει από το Ολοκαύτωμα. Έχω υποφέρει πολλά… Ήρθα στο κράτος του Ισραήλ και ξαφνικά είμαι στο Ιράν. Αύριο θα μου πουν να καλύψω το πρόσωπό μου».

Μετά την δημοσιοποίηση αυτών των δύο κρουσμάτων, η εταιρία λεωφορείων Dan ζήτησε συγνώμη εκ μέρους των δύο οδηγών λεωφορείων.

Παρόμοια περιστατικά κατά των γυναικών στο Ισραήλ σημειώθηκαν και την περασμένη βδομάδα. Σε ένα από αυτά, ένας οδηγός στο Ασντόντ είπε σε μία γυναίκα να μην επιβιβαστεί στο λεωφορείο γιατί ήταν «μόνον  για Ορθόδοξους Εβραίος άνδρες» και σε ένα άλλο οδηγός λεωφορείου στο Τελ Αβίβ προσέβαλε μία γυναίκα επειδή φορούσε φανελάκι αμάνικο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα