ΑΘΗΝΑ
02:42
|
08.05.2024
Μιλώντας στο δημόσιο δίκτυο ραδιοτηλεόρασης ZDF ο καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως οι επικείμενες «πράσινες» επενδύσεις στη χώρα θα τονώσουν την ανάπτυξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν πανάκεια για τα διαρθρωτικά προβλήματα της γερμανικής οικονομίας που από τον περασμένο χειμώνα μπήκε επίσημα, από τεχνικής πλευράς, σε κατάσταση ύφεσης εμφάνισε την Κυριακή ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς τις πολιτικές της κυβέρνησής του για την προσέλκυση επενδύσεων της πράσινης οικονομίας και τεχνολογίας αιχμής.

Τα αιολικά πάρκα στη Γερμανία είναι από τους πυλώνες της πράσινης ανάπτυξης

Μιλώντας στο δημόσιο δίκτυο ραδιοτηλεόρασης ZDF ο Σολτς τόνισε πως οι επικείμενες «πράσινες» επενδύσεις στη Γερμανία θα τονώσουν την ανάπτυξη  με πρώτες τις δαπάνες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου και δίκτυα «που θα έχουν αντίκτυπο σε όλη την οικονομία».

Παράλληλα επισήμανε τις κρατικές επιδοτήσεις που προωθεί η κυβέρνησή του στον τομέα των ημιαγωγών και της τεχνολογίας αιχμής φέρνοντας για παράδειγμα την ταϊβανέζικη εταιρία Taiwan Semiconductor Manufacturing Co που συμφώνησε να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής (κόστους 10 δις. ευρώ) στην ανατολική Γερμανία σε συνεργασία με τις γερμανικές εταιρίες  NXP Semiconductors, Robert Bosch και  Infineon Technologies.

Από την άλλη ο Γερμανός Καγκελάριος προσπάθησε να προβάλλει και το μοντέλο της χώρας του σαν «επενδυτικό παράδεισο» λέγοντας πως οι ξένες εταιρίες δεν επενδύουν μόνο λόγω των κρατικών επιδοτήσεων αλλά και επειδή «επέλεξαν τη Γερμανία ως οικονομική τοποθεσία».

Το βάρος και στη διπλωματία

Ο Σολτς δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί και στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται δειλά-δειλά το τελευταίο διάστημα για την έναρξη διαπραγμάτευσης με στόχο την ειρήνευση στην Ουκρανία μετά τις πρόσφατες (πλην άκαρπες) διαβουλεύσεις που έγιναν προ ημερών στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μεταξύ εκπροσώπων 40 χωρών και τον Ιούνιο στην Κοπεγχάγη.

Ζήτησε να καταβληθούν νέες διπλωματικές προσπάθειες προσθέτοντας:

«Είναι λογικό για μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες αυτές, διότι αυξάνουν την πίεση επί της Ρωσίας ώστε να αντιληφθεί ότι έχει πάρει κακό δρόμο και ότι θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της και να κάνει δυνατή την ειρήνη».

Χαρακτήρισε τέλος τις συνομιλίες αυτές «πολύ σημαντικές» διευκρινίζοντας πως «δεν είναι παρά η αρχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα