ΑΘΗΝΑ
07:14
|
02.05.2024
Η διοίκηση των Ταλιμπάν είπε την Τρίτη ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να απειλήσει την «ανεξαρτησία και την ελευθερία» του Αφγανιστάν.
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιμένοντας στην ισλαμική Σαρία ως «πλαίσιο» για την κυριαρχία τους, η διοίκηση των Ταλιμπάν είπε την Τρίτη ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να απειλήσει την «ανεξαρτησία και την ελευθερία» του Αφγανιστάν, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

«Αυτή η μέρα έδειξε επίσης ότι όλες οι προσπάθειες των εισβολέων σε αυτή τη χώρα έχουν αντιμετωπίσει αποτυχία», δήλωσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν που αυτοπροσδιορίζονται ως Ισλαμικά Εμιράτα του Αφγανιστάν ή IAE.

Οι Ταλιμπάν, την Τρίτη, συμπλήρωσαν δύο χρόνια από την επιστροφή τους στην εξουσία, την οποία αποκαλούν «κατάκτηση της Καμπούλ», τον Αύγουστο του 2021. Η επιστροφή τους ακολούθησε χρόνια ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ που κατέληξαν στη συμφωνία της Ντόχα που υπογράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

«Κανένας εισβολέας δεν θα επιτραπεί να απειλήσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Αφγανιστάν», είπε ο Μουτζαχίντ.

«Δεν μπορούν να νικήσουν τη θέληση του αφγανικού λαού Μουτζαχίντ, ούτε μπορούν να επιβάλουν το αυθαίρετο καθεστώς τους με τη βία και τις συνωμοσίες», είπε, προσθέτοντας ότι η διοίκηση των Ταλιμπάν είναι «δεσμευμένη να υπηρετεί τον λαό τους στο πλαίσιο της Ισλαμικής Σαρία για όσο διάστημα είναι ζωντανοί και θα εργαστούν για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της χώρας».

Σύμφωνα με τη συμφωνία της Ντόχα, όλες οι ξένες δυνάμεις εγκατέλειψαν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2021.

Ο Μουτζαχίντ είπε ότι ολόκληρη η Ισλαμική Ούμα – η μουσουλμανική κοινότητα – ήταν «περήφανη» για τη «νίκη των Ταλιμπάν κατά της κατοχής».

Είπε ότι η διοίκηση των Ταλιμπάν έχει «διασφαλίσει την ασφάλεια στη χώρα».

«Ολόκληρη η επικράτεια της χώρας διαχειρίζεται υπό μια ενιαία ηγεσία, το ισλαμικό σύστημα είναι σε ισχύ και όλα εξηγούνται από τη σκοπιά της Σαρία. αυτά είναι τα αποτελέσματα των θυσιών του λαού του Αφγανιστάν όλα αυτά τα χρόνια», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα