ΑΘΗΝΑ
21:58
|
18.05.2024
Οι καιροί καλούν τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί από κοινού για τη διαμόρφωση του κόσμου του μέλλοντος, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους και οι καιροί καλούν τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί από κοινού για τη διαμόρφωση του κόσμου του μέλλοντος, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία προς τους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους της 11ης Διάσκεψης της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

«Βλέπουμε συνεπή κίνηση προς την ανάδυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης. Οι περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την κυριαρχία, τα εθνικά συμφέροντα, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους», τόνισε.

Ο Ρώσος αρχηγός του κράτους υπογράμμισε το γεγονός ότι νέα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας ενισχύονται. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά «μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική βάση για σταθερή, προοδευτική παγκόσμια ανάπτυξη και, κυρίως, για προσπάθειες εξεύρεσης πραγματικών λύσεων σε κοινωνικά, οικονομικά, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι ανοιχτές, ειλικρινείς και αμερόληπτες συζητήσεις, όπως η διάσκεψη της Μόσχας, είναι εξαιρετικά σημαντικές και σχετικές γιατί «όλη η διεθνής κοινότητα θα χρειαστεί να συνεργαστεί επί ίσοις όροις για να διαμορφώσει το μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα